När en film är barnförbjuden , vi kan säga 15 . Hur kan de som är yngre komma in?
Jag var på date i lördags och vi kollade på Passion of christ, då satt pojkar runt 12 år framför oss, jag tycker att de som jobbar på biografer måste ha bättre koll hur gamla barnen är. Dessutom hade de ingen vuxen med sig.
Det är verkligen märkligt med åldersgränsen på bio. När det är mycket våld och blod, så sätter dom gränsen vid 11 år. Innehåller filmen kärlek, då måste man vara 15 för att klara av det. Jag såg Scary Movie på bio, för att jag älskar parodier, men jag rodnade hela filmen, för där satt det 10-åringar och tjöt av skratt till alla grova sexskämt som filmen vimlade av. Märkligt att riktig kärlek med kyssar och sånt inte är lämpligt för dom under 15....
Det var inte så svårt på min tid under 15-gränsen, man bokade biljetterna i förväg, lät nån äldre kompis/förälder hämta ut dem och kom förbi rätt osedda...
Men frågan är ju hur mycket åldersgräns hjälper egentligen? Tekniskt sett funkar det ju inte längre, då barn kan ladda hem allt från kazaa och det är inte så att de tar hänsyn till nån gräns -snarare tvärtom. Jag tror att gränsen mer handlar om samhällssignalerna de ger, att det inte är rätt för barn att se vissa saker... Så jag tror inte att de som står i biljettkassan bryr sig så mycket om den frågan faktiskt.
alltså det är inte alls svårt för en som är under 15 att ta sig in på sådana filmer.. jag har gjort det en massa gånger och de har inte frågat efter leg eller någonting...det är ganska dåligt..fast bra för oss som vill komma in..hehe
Elijah is mine bytte den 16 april namn till Marion
"You may say, I´m a dreamer, but I´m not the only one!
Jag var på bio med min klass för några månader sen. Ofta när det var som mest spännande började några idioter att busvissla och hoa så fort några kysstes i filmen. Man tycker ju att 12-åringar ska kunna gå på bio och uppföra sig.
Till Ted: det där med att barn tydligen ska tåla vissa saker, men inte andra, påminner mig om hur det är i USA, där man kan se där huvuden flyger hit och dit och hjärnsubstans och hela rubbet och akutmottagningar där människor har knivar i ryggen och dör inför kameran. Men när Janet Jackson visar ena bröstet .., då blir det stort rabalder och vissa program sänds med fördröjning, så inte detta hemska ska upprepas. Sånt förstår jag inte. Eller titta på många amerikanska tv-såpor .., där ligger dom alltid så prydligt i sängen med lakanet JUST ovanför bysten .., så slätt och fint är det .., jag blir lika full i skratt jämt. Jag är ändå glad att åldersgräns på bio (äntligen kom jag dit ...) finns.
Jag förstår liksom inte varför filmer som innehåller våld men inte påverkar barn (troja) kan vara från 15 år medan filmer som bara är snusk(American Pie, Scary Movie) kan vara från sju år Men jag tror inte det kan vara skadligt för en tioåring att se se en film med elvaårsgräns. Jag förstär varför vuxna tycker det är jobbigt när det är några småbarn som har smitit in på en femton årsfilm och inte kan hålla käften.
Min kompis som är 13 tog med min 15-åriga kompis patientbricka, OM hon inte skulle komma in.. Hon behövde inte visa upp den, men det fick minsann vi andra göra som hade fyllt 15 allihopa. __________________________
lönt att ha åldersgräns på bio man kan ju ändu köpa filmen när den kommer ut på dvd ja har köpt många 15-årsfilmer utan att ha fyllt 15 __________________________
Man är ju olika mogna...vissa 12åringar kan se filmer från 15 och inte tycka de är ett dugg läskiga, medan 15åringar kan se samma filmer och bli livrädda. __________________________
Det spelar igentligen ingen roll, det rullar ju filmer på tv som "rekomenderas" från 15 osv, men det spelar ju mindre roll då allt som krävs är att sitta kvar och kolla. __________________________
Åldern.Det har blivit mycket konstigt, det kan stå på en film "18 år bör absolut inte ses av barn".Men så kan en 10-åring köpa filmen från vilken videobutik som helst.Konstigt. __________________________
Tror att detta är en fråga som egentligen aldrig kommer att få ett bra svar. Jag tycker väl att personligen att de nuvarande åldersgränserna är bra och att minderåriga kan följa med deras föräldrar eller liknande på en film de är för unga att se. Det är väl det bästa sättet även fast det kan vara otroligt jobbigt ibland.Kommer ihåg när jag såg StarWars episod 3,satt bredvid en kille som inte kunde läsa undertexterna för han var för liten för att kunna läsa så snabbt.Varför tar man då med ungen på bion??Sånt stör mig men det får la gå __________________________