Jag tänkte att det kunde vara kul med en tråd där man delade med sig av sina onödiga kunskaper (för det borde väl de flesta ha några tusen av). Det får handla om precis allt, inga ämnen är oviktiga, och det är frivillgt att diskutera de onödiga kunskaperna eller bara ladda på med en ny. Det borde väl alla vinna något på? Kan detta tänkas vara något? __________________________ www.flyred.se |
Första onödiga kunskapen: Sengångaren sover bort ca 80 % av sitt liv. __________________________ www.flyred.se |
Kan ungefär 90% av replikerna i Pettson och Findus Julkalender från 1993! |
Hehe, då har du nördat rätt mycket framför det då eller?![]() __________________________ www.flyred.se |
Den längsta distansflygningen med ett segelflygplan är 300 mil. __________________________ www.flyred.se |
Jag kan pi med 110 decimaler. Jag kan dessutom rabbla dem på under 20 sekunder. Det är jag stolt över... ![]() [Inlägget redigerades av Goliatbagge 2008-09-08 21:14:36] |
Jag kan i princip alla Alberts bortskyllningar och underliga skämt från serien Albert & Herbert __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. |
110 decimaler på 20 sekunder![]() uncle, kul att någon gillar den serien. Jag känner nästan ingen som ens vet om att serien finns. Men den e skitbra. __________________________ www.flyred.se |
Jag har en del rätt onödiga kemikunskaper på universitetsnivå, men jag orkar inte dela med mig av dem just nu. |
Jag vet åtminstone en sak som jag tror många inte vet/bryr inte sig om. MacGyver från tv-serien med samma namn, (alla borde veta vem han är) heter Angus i förnamn. |
Är otroligt imponerad av goliats talang! Hur länge har du traglat det innan de satt? Uncle, en fin egenskap indeed![]() __________________________ Ut ameris, ama! |
Smålandsgatan byter idag tisdag namn till Ingmar Bergmans gata (vid Dramaten i Sthlm). Albert & Herbert va ju riktigt bra - skulle vilja ha boxen. __________________________ "Be the good time everybody wants to have." / Unknown |
Inzo: samma här jag försöker att öva lite på olika dialekter. Men dem enda jag lyckas fram i svenskan är värmländska, stockholmska, skånska och självklart Götebosska. Brittarna har jag annars god i form för. Jag har även plats för andras minnen i hjärnan, kompisar glömmer, jag minns. Det roliga är att det kan vara riktigt små saker. Typ, vad kompisen berättade för mig vad han käkade förra veckan, bara folk säger det till mig så minns jag, ganska jobbigt sedan när man ska påminna folk dock. Jag är även riktigt bra på musik, är det något som spelas i radion så vet jag alltid vilken artist, jag har det som tvångstankar, att jag måste nämna artist och låt när man går på femman (köpcentrum). Fast kan nog massor av andra männskor. __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. |
Hög nördnivå på martin88s Pettson-repliker och funkens Abbe-bortförklaringar. Sköna filmrelaterade abilites. ![]() För att svara på inzomnias fråga så tragglade jag nog decimaler på pi under 1-2 månader på små lediga stunder innan jag kom över 100-gränsen. Jag memorerade 10 stycken nya siffror (som ett telefonnr) åt gången. Tror inte det är så svårt egentligen, utan det handlar bara om att man ska få den korkade idén och sedan ta tag i det. Denna härliga förmåga har dock fått vissa konsekvenser av tvångstankekaraktär - apropå uncle_funks artist-låt-dille. Om jag börjar tänka på de sex första decimalerna på pi så rinner ofta resten av decimalerna på i skallen och jag kan inte sluta tänka på dem förrän jag kommer fram till 110e decimalen - om jag inte börjar koncentrera mig på något annat. Har blivit bättre med åren ska dock tilläggas... [Inlägget redigerades av Goliatbagge 2008-09-09 12:56:26] |
Men Goliatbagge...! Helt bananas ju! ![]() |
Jag har lärt mig alla repliker ur svenska Lejonkungen.. Var helt besatt av den filmen när jag var liten.. Dock har jag 8 missar på olika ställen.. Nån som kan hjälpa mig att täppa till dem![]() __________________________ AUkie >> Gold_Hero |
Nåt fel måste det väl ändå vara på den där Goliatbagge?! ![]() Jag kan ingredienserna till Coca Cola.. __________________________ http://youtube.com/watch?v=XH3vvXi8k8M |
Goliatbagge, jag vet inte vilken av karaktärerna - Rain Man eller American Psycho - som bäst personifierar ditt udda fritidsnöje. Twisted iallafall, men ganska coolt. Onödiga kunskaper är sällan helt onödiga då deras egensinniga karaktär istället gör dem spännande. 8) __________________________ - We'll talk about that when I'm dead. |
Goliatbagge, det där med att lära sig decimalerna som telefonnummer var ju riktigt smart. Konstigt att man inte kan komma på sånt själv. Några fler kunskaper: Jag kan härma många svenska dialekter (som flera av er andra). Sedan kan jag vicka på mitt högra öra, inte det vänstra. Det måste väl ändå vara en onödig kunskap Duskbringer? En annan kunskap: jag är helt nördig på olika flygplanstyper, och känner igen de flesta stora plan med beteckning osv. Har även lärt mig flera olika flygbolags linjesystem näst intill utantill. __________________________ www.flyred.se |
Jag kan sedan lågstadiet alla världens huvudstäder och länder utan till. Även större städer, längsta floderna, högsta bergen, stater, största sjöarna m.m. har på något sätt fastnat i huvudet och vill liksom inte falla ut. Helt onödigt, men något jag iaf finner roande. Jag har inte riktigt lyckats slå igenom med mitt partytrick på en fest än... ![]() Usch nu har jag skrutit nog för i år :/ Jag hade inte tänkt att posta här, men jag måste försöka toppa Goliat ![]() Grymt imponerad blir man Goliat :O __________________________ They'll never get caught. They're on a mission from God ~ Blues Brothers |
Jag har en förmåga att kunna komma ihåg vad folk sagt och gjort hur länge som helst, även minspel och rörelser sätter sig som klister ![]() Jag har alltid kunnat uttnyttja detta på ett bra sätt, jag säger aldrig samma sak två gånger till någon, jag märker vad folk tänker och hur just de ser ut i ansiktet vid olika humör eller tillfällen. Jag har en otrolig nytta av det när jag lär känna folk. Det är dock jobbigt när folk repeterar sådan man vet att man sagt förut... |
S16F: Om du verkligen kan ALLA (alltså, alla) huvudstäder är jag mycket imponerad. __________________________ http://www.youtube.com/watch?v=Tqf9PuKi63E |
Det är helt sant, varenda en. (196 länder 2007) Nu är vi ju visserligen på nätet så man kan ju hitta på vad man vill. Men faktum är att jag faktiskt lärde mig läsa genom att titta i Atlas-böcker. Jag brukar oftast på något sätt kunna associera mig fram till vad huvudstaden hette, jag kommer ihåg vart landet ligger och hur flaggan ser ut, och sen ploppar det liksom upp i huvudet. Nu har det ju tyvärr genererat i att jag är rätt värdelös på mycket annat, så som Matematik tyvärr ![]() Måste dock säga att kunna en sifferföljd som Goliat kan i rad är nästan snäppet vassare. __________________________ They'll never get caught. They're on a mission from God ~ Blues Brothers |
Kanske vassare, men betydligt mindre användbart. ![]() __________________________ http://www.youtube.com/watch?v=Tqf9PuKi63E |
Haha, jo det må vara sant ![]() Jag hade Naturkunskapsprov idag och lyckades inte lägga namnet på 7 olika sorters mossor på minnet. Bara sådär på tal om ingenting liksom. ![]() __________________________ They'll never get caught. They're on a mission from God ~ Blues Brothers [Inlägget redigerades av S16F 2008-09-10 15:16:45] |
S16F> Jag tror inte du kan alla, faktiskt, även om du påstår det. Jag kan säkert 90 % av världens länder, var de ligger och deras huvudstäder. Allt faller dock samman när det gäller Västindiens och Stilla havets mindre ögrupper. Har du facebook? Vill se dig klara Traveller challenge capitals testet. Där ska du pricka ut huvudstäderna på en världskarta. Jag har rank 2931 av några hundra tusen, vilket gör mig till "Genius". |
Det är sant, Wookad är helt vansinnigt kunnig i Geografi. __________________________ "Nej.. Bryta nacken av ungjäveln skulle man göra.." [Inlägget redigerades av Lepre 2008-09-10 19:08:12] |
Jag hör ofta det där Wookad. Och det är självklart att nån huvudstad faller ut ur skallen då och då. Jag har alltid behövt tänka lite extra när det kommer till Stilla Havs staterna som du nämnde, länder så som Mikronesien, Palau och Tuvalu framförallt. EDIT: Läste om ditt svar lite och ska själv omformulera mig lite. Det är sant att jag inte kan pricka ut varenda land i världen på världskartan. Skulle du be mig att peka på Antigua och Barbuda eller St. Kitts and Nevis så skulle jag ju självklart inte kunna pricka exakt rätt även om jag vet att båda Staterna ligger i Västindien och vad vardera land har för huvudstad. Jag kan dock till 100% huvudstäderna och länderna plus en mängd andra viktiga geografiska punkter och mycket statistik. Personligen tycker jag Goliats 106 decimaler är värre än mina 195 huvudstäder. (Några till om du räknar in länder som Yemen, Sydafrika, Nederländerna, Sri Lanka t.ex. Som har fler huvudstäder, även om en av dem är den kommersiella.) Länk till quizzen? Låter skoj! ![]() ________________________ They'll never get caught. They're on a mission from God ~ Blues Brothers [Inlägget redigerades av S16F 2008-09-10 23:46:43] [Inlägget redigerades av S16F 2008-09-10 23:47:32] |
Jag försökte det där med att lära mg alla länders huvudstäder en gång. Kom inte längre än till alla länder på b har jag för mig. Men någon liten huvudstad hann jag i alla fall lära mig. __________________________ www.flyred.se |
Tack, Lepre, för att du ställer upp och hävdar min briljans![]() |
Jag tvivlar inte heller på din briljans... ![]() __________________________ They'll never get caught. They're on a mission from God ~ Blues Brothers |
kanske inte lika mycket en onyttig kunskap som en dålig en, men jag har en tendens att komma ihåg när+hur folk (inklusive jag själv) gör nåt pinsamt, och kan ofta inte låta dem glömma detta. en onyttig kunskap eller är jag bara elak?![]() ![]() är förresten också jag lite halvexpert på albert och herbert-dialoger ![]() |
Bra det, vi Göteborgare ska hålla ihop. "Det behöver inte var en stor porter. det kan vara en liten porter, bara det e en porter" __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. |