Håller med om att Den gode, den onde och den fule har bra musik när han springer omkring bland gravarna. "Ecstasy of Gold" komponerad av Ennio Morricone. Personligen har jag typ Hero eller Gladiator som favoritmusik. Braveheart och Titanic har och så rätt bra. Och Henrik V och Frankenstein (Branagh) Patric Doyles musik i Branaghs filmer är superba. Men favoritkompositören är nog Tan Dun
jag gillar framförallt Ennio Morricones musik till Leones dollartrilogi och "once upon a time..." filmerna. Det olycksbådande är lika underbart i "...West" som det mystiska och sentimentala är i "...America". Dessutom är OST till Brian de Palmas "de omutbara" mycket bra.
Annars tycker jag om Goran Bregovics musik till Emir Kusturicas filmer, framförallt Zigenarnas tid och Underground. Musiken till Svart katt, Vit katt är också ok, men inte lika bra som till de tidigare nämnda...
Yann Tiersen gör mycket bra musik även när det inte är till film, men han blev känd framförallt genom OST till "Amelie från Montmartre." Gjorde också musiken till "Good bye, Lenin!"
Sen finns det massa andra filmer som jag borde räkna upp, men inte orkar just nu... men jag kan iaf nämna Neil Youngs gitarrsolon i Jim Jarmuschs "Dead Man"... de är underbara. Och så förstås Tarantinos filmmusik. Han verkar ha ganska bra sinne för det där med musik, även om han kanske har hjälp av några kompisar... En kul sak bara, han ville egentligen ha en beach boys låt till våldtäktsscenen i "Pulp Fiction", men det blev strul med rättigheterna... de verkade inte vilja förknippas med sådana saker... alla vet ju vad som händer när Steelers Wheels "stuck in the middle with you" spelas på radion... van Gogh action, baby!
Kom att tänka på en låt från Desperado som jag tycker är så djävla vacker. Quédate Aqui som Salma Hayek sjunger för Banderas i sängen en morgon... Bello!
det är en låt som nästan alltid är med när de ska vara läskigt. Just nu kommer jag inte på nån film men den är t.ex med i Varan-tv i psyknytt om någon sett de, och i anders och måns när måns bli kidnappad. Nån som vet vilken låt denna är...?
Eftersom ingen annan nämnt den, så MÅSTE jag få nämna musiken till "Das boot". Den musiken får skinnet att knottra sig på mig och håret att resa sig i nacken. Den är så vacker att jag blir tårögd och öm i hjärtat när jag hör den!!
Precis som i mitt tidigare inlägg måste jag erkänna att det är ett bra tag sedan jag såg Das Boot. Men, om jag inte minns helt fel, måste jag återigen hålla me dig, ted
//Anders Thomasson - bara 44.5 år kvar till pensionen! [Inlägget ändrat av kia_sniper 2004-09-05 00:23:30]
James Cameron's Terminator 2 och Steven Spielberg' Juarssic park Peter jackson's lotr-triologin Francis Ford Coppola's Dracula, Gudfadern-triologin mfl
Tjena! Helt undebart med filmmusik inte sant? Den filmen som har det klart bästa soundtracket är The Virgin Suicides. Låtarna High- School lover och Suicide Underground är hur bra som helst. Orginal soundtracket är av den franska duon Air.
Ledmotivet till Rocky "Eye of the Tiger" är oxå förbannat bra
artreyu: du är inte ensam, donnie darko's soundtrack är grymt bra. annars var det inte många jag håller med här... usch va tråkig musiksmak vissa har(enligt mig då..) annars tycker jag t ex 12 apornas armé också är ett bra soundtrack.
jag tycker det är roligare om man bortser från soundtrack som i stort sett bara består av riktiga låtar som fanns innan själva filmen eftersom sådana soundtrack's oftast består av bra musik som folk bara inte har upptäckt förrän dom använder det i en film dom gillar.
Själv tycker jag att musiken till skräckfilmen "The Eye" är underbar, massor av vackra pianosolon, ni som vill bli riktigt rädda ska kolla på den ensam i ett mörkt rum
Hans nära samarbete med Steven Spielburg och George Lucas har inneburit att han gjort många klassiska filmmusik stycken. Han har komponerat filmmusiken till Star Wars-filmerna, Indiana Jones-filmerna, Superman- filmerna, Harry Potter-filmerna, Jaws, Shindler's List, ET, Saving Private Ryan, mfl.
Han har vunnit 5 Oscarsstatyer på totalt 42 nomineringar.
Gladiatorn och pirates of the carribean har ett likt soundtrack ibland och båda är ju bra, jag gillar love actuallys soundtrack. Wimbledon har också ett soundtrack som jag gillar, en av mina favorit filmer den har ett roligt soundtrack tycker jag. När jag ser en film lyssnar jag rätt mycket på musiken och jag tycker nog att de flesta filmer har väldigt bra soundtrack, jag glömde nämna att jag tycker att The Day after Tomorrow har ett SKIT bra soundtrack även troja har bra soundtrack men jag tycker The day after tomorrow e bäst. Ringen trioligoin som jag aldrig varit förtjust i har som jag måste ärkänna bra soundtrack + spidermanfilmerna.
Nej Nej, den bästa soundtracket som finns är från The Big Lebowski. Bröderna Coen har exprementerat med olika musikstilar & har lyckats få en grym blandning titta här:
The Man In Me- Bob Dylan Just Dropped In (to see what my condition was in)- Kenny Rogers Hotel California- Gypsy Kings
jag kan fortsätta i all evighet med bra låtar...
förresten: man kan höra bitar av låtar (från filmer & vanliga) på http://www.amazon.com/ om ni inte visste det sen innan
Jag vill minnas att musiken i "The straight story" av David Lynch var väldigt bra. Musiken i "Donnie Darko" var också bra, men det var också det enda som var bra med den filmen. __________________________
Bäst filmmusik är från Dirty Dancing, Flashdance, Robin Hood- prince of thives och Girls just wanna have fun. Underbar musik att lyssna på. __________________________
”You think you know... what's to come... what you are. You haven't even begun.”
Älskar Ennio's perfekta kompositioner till Leone's mästerverk så som "Once Upon A Time In America", "The Good, The Bad And The Ugly", "A Fistful of Dollars", "For a Few Dollars More" och "Once Upon A Time In The West"
Favorit Kompositörer:
1. Ennio Morricone 2. John Williams 3. James Horner 4. Danny Elfman 5. Howard Shore
__________________________
"One Shot" [Inlägget ändrat av tie-fighter 2005-03-06 19:34:42]