Nu är manusförfattaren till filmversionen av ”World of Warcraft” klar. Sam Raimi avslöjar att det blir Robert Rodat, som skrev ”Rädda menige Ryan” som kommer att överföra spelet till filmduken. I en intervju med MTV avslöjar Sam Raimi att det blir Robert Rodat som ser till att "World of Warcraft" blir film på manusnivå. Raimi berättade också att ambitionen är att göra film av spelet och inte av en historia baserad på spelets värld som tidigare rapporteras. Han berättade även att man vill göra en film som både tilltalar fansen och biobesökare som aldrig spelat det. Källa: www.moviezine.se |
Gah, folk fattar inte... Spelet suger, folk spelar spelet för att dem inte har något annat intresse än just spel, så, varför visa upp skiten till oss med riktigt, nyttig, stimulerande intresse? __________________________ Some is rich Some is poor That is just the world is. |
"folk spelar spelet för att dem inte har något annat intresse än just spel" Jag har själv aldrig spelat WoW, men jag kan försäkra dig om att du har HELT fel. Och hur är film mer nyttigt/stimulerande än dator/tv-spel? En film sitter du bara stilla och glor på, medan du i ett spel som WoW kan lösa uppgifter och interagera/socialisera med andra människor. |
Socialisera kan man inte göra till/under en film? Ganska korkad påpekning, inte sant? WoW är ett sånt beroendeframkallande så att man sitter där i timme efter timme, dygn efter dygn och hela tiden släpps "heta" releaser där en ny djurart dyker upp. WoW är en patetisk anledning att inte socialisera med en normal, levande människa. (Nej, jag pratar inte om all TV-spel.) Lösa uppgifter, som om att du inte har nog med uppgifter att lösa under livets gång? WoW är ett spel du inte alls blir kunnig utav, i film/dokumentärer kan man bli klokare, man kan bli mer allmänbildad medans i WoW får du simpel mattematik och uppgifter som att röra sig från punkt A till punkt B, slasha upp ett monster här och där och kanske nån enstaka gång jobba taktiskt. Jag är inte heller en sådan där WoW-spelare och är inget proffs, men testat har man gjort och fått reaktioner från vänner etc. Vill gärna höra andra synpunkter. Jag tycker dock att film är mer nyttigt för hjärnan än WoW. __________________________ Some is rich Some is poor That is just the world is. |
"...att inte socialisera med en normal, levande människa..." Så de människor man socialiserar med i WoW är varken normala eller levande..? :p Jag förstår din synpunkt gällande så kallat "beroende", men det är en ganska liten andel av spelarna som spelar såpass mycket att det får allvarliga följder för deras "riktiga" liv. Beroende - om man nu vill kalla det så - finns nog lika mycket i tv/film-tittande/sport som i spel. Tror jag! |
Warcraft är inte så dåligt storymässigt och det kan nog bli rättså maffigt att se några av karaktärerna i en live film! Beroende lite på vilka bitar dom väljer att visa fram så klart. Jag är inte mycket för spelet, men storyn bakom spelet är helt ok. __________________________ "Monster", the best anime around? |
Jizös. För det första: Det är en skär generalisering att alla som lirar WoW inte gör något annat om dagarna än att sitta fast i sin källare, äter ostbågar dagarna ut i ända och slaktar troll. Det är som sagt en väldigt liten andel som är på det viset. Jag som går i en spelutvecklarlinje för tillfället borde ju veta. För det andra: Sedan NÄR handlade det hela om vilken typ av berättarform som är den nyttigaste stimulansen? Eller den mest utbildande? Det är ju ett SPEL. Och FILM för den delen också. Spel & film = slags verklighetsflykt, så hur kom utbildningssyfteten utbildande dokumentärsfilm in i bilden? Som om alla filmer var av intelligent ådra och WoW skapades för efterblivna no-lifers, eller något. Det är faktiskt ett väldigt välgjort spel som berikats med djupa och episka intriger, intressanta karaktärer och helgjuten design på Warcraft-världen (dock spelar jag inte det själv). ![]() För det tredje: Klart att WoW är ett socialt spel - det är ju hela nätverket spelare emellan som är kärnan i spelet, tro det eller ej. Chatt, organiserade lekar och allmäna samlinsplatser för folk från hela världen är bara några få av möjlighetera. Visst, det är avatarer man ser än riktiga människoansikten, men det är liksom "behind the mask" som spelar störst roll här. WoW är dessutom ett lir av strategisk ådra och kräver ofta att man interragerar med andra spelare för att rita upp planer över hur man, tillsammans, ska klara av en uppgift/döda en gigantisk boss. Så kontentan av det hela: Warcraft är väl inte det jag plockar fram och spelar någon eftermiddag, men filmprojektet ifråga låter väldigt lovande. WoW-världen är nästan gjort för att bli återberättad i stor filmduk och väntar ivrigt på slutresultatet. |
FH, vart pluggar du? |
wow e bajs och filmen kommer suga...ja tror till och med att ja kommer vägra se skiten __________________________ TOPPLISTAN ÄR KLAR! |
Till Uncle funk "Spelet suger, folk spelar spelet för att dem inte har något annat intresse än just spel, så, varför visa upp skiten till oss med riktigt, nyttig, stimulerande intresse?" Antagligen beslutar dem att göra den eftersom dem anser att efterfrågan av filmidén är tillräckligt stor för att kunna gå med en vinst. Dessutom är antagligen spel mer stimulerande än vad film är då deltar i problem och uppgifter som du försöker lösa, medan under en film agera som en passiv mottagare och kan inte påverka något. Och dem andra argumenten du hade i inlägget undrar jag om du verkligen tror på själv? Folk spelar inte WoW för dem inte har någonting att göra utan för att dem tycker det är tillräckligt roligt att ta upp den tid det tar i deras liv, oavsett om det är en timma i veckan till tre om dagen. "Socialisera kan man inte göra till/under en film? Ganska korkad påpekning, inte sant?" Ganska korkat påstående, socialiserar du under en film så förstörs upplevelsen och du förlorar fokus på filmen. "WoW är en patetisk anledning att inte socialisera med en normal, levande människa." Fel, det är en hobby där det exempelvis tillkommer chatt med människor från hela världen och din engelska kommer antagligen bli bredare. "Lösa uppgifter, som om att du inte har nog med uppgifter att lösa under livets gång?" Va? Antagligen inte, då skulle du inte ha tid att ta på dig nya i form av att spela wow? Vad för uppgifter skall man ha istället? Skaffa mat och betala sin hyra? Tydligen kan du det redan eftersom du har råd att spela wow. "Jag tycker dock att film är mer nyttigt för hjärnan än WoW." Tror båda arbetar på två helt olika plan för människan och anser inte att något är direkt mycket nyttigare än det andra. Man skall se till intresse och välja vad som passar en bäst. Håll på med det du tycker är roligast och antagligen kommer du få ut mest av det eftersom det är mer intressant. Angående att det blir spel tycker jag det mest intressanta antagligen är att se hur dem gör det hela. Hur världen och alla karaktärer kommer se ut blir väll huvudanledningen till att se den. Men att Raimi är involverad lovar ganska gott. __________________________ 'En sparv kan inte veta att han inte är en gås.' |
FVM: Jag kan inte kommentera angående filmen om den kommer bli dålig eller inte, får vänta in trailern och se hur det ser ut. Carlstorm: Min åsikt var i grund och botten ett skrap för att dem vill åt pengarna. Det räcker inte med alla exklusiva editions som släpps, utan dem behöver mer pengar. Varför ska dem "som lägger ner sin fritidstid" på ett spel gå på en film, vilket dem kommer att se fram emot och sedan brutal dissa filmen? Film är ju så socialt det kan bli, diskussionsbara konversationer, det finns faktiskt filmer där det faktiskt inte gör något att man talar under filmen, iallafall inte för mig och mina vänner, men om du sitter spänt framför en Kevin Smith film och känner att den är för djup för att tala med grannen bredvid dig så visst. Olika tycken. Din engelska BLIR bredare, genom film får du mer kunskaper, det var ingenting om att jag tittar på film för nyttighetensskull, jag kollar inte bara på film för lära mig, jag kollar på film för rent intresse och nöje. All engelskan WoW delar med sig av är förkotningars betydelse, datorknappar och dem orden du kan, kan du och dem du inte, kan du inte. Jag har en lillebror som spelar LOTRO (Lord of the rings online) och han har inte lärt sig mer än det jag precis nämnt. Jag har iallafall lärt mig en heeeeeel del genom film. Men aldrig genom något som helst spel. __________________________ Some is rich Some is poor That is just the world is. |
Jag tror att både film och spel är en bra källa till språklärande, om man inte bor i Frankrike (..eller MÅNGA andra länder..) där de dubbar allt... |
Varför skriver du inte din åsikt tydligare? Fick inte uppfattningen om att problemet låg i att det var ett pengagirigt projekt (enligt vad du har skrivit)? Hänvisa mig vart så ber jag om ursäkt för att jag inte märkt det. Varför ska dem "som lägger ner sin fritidstid" på ett spel gå på en film, vilket dem kommer att se fram emot och sedan brutal dissa filmen? SVAR: Tror tanken med projektet är att göra filmen så bra som möjligt, så ingen skall dissa den. Enligt Raimi skall det vara underhållning för både den vane spelaren och publik som ej testat spelet. Att föra konversationer under en film är att inte följa filmen, oavsett genre. Visst olika tycken, men film känns som ett visst koncentrationskrävande sysselsättning, jag gillar att hänga med i filmerna jag kollar på så att jag förstår dem. Angående att film lär ut språk så håller jag definitivt med. Film är breddande, absolut. Ser man filmer från många kulturer lär man sig antagligen på långt sett mer om dessa kulturer och språk med. Ville bara argumentera emot att WoW är fördummande och i inget fall mindre lärorik hobby än vad film nödvändigtvis behöver vara. Sedan tillkommet ventrilo till minst 50% av alla online spelen så du måste föra konversationer på engelska. Men nog sagt om det. "All engelskan WoW delar med sig av är förkotningars betydelse, datorknappar och dem orden du kan, kan du och dem du inte, kan du inte." Förstod inte den meningen riktigt? Man lär sig mer än bara engelska förkortningar på online-spel. Oftast står allting på spelet på engelska, redan där tvingas du läsa. __________________________ 'En sparv kan inte veta att han inte är en gås.' |
Lite svårt att komma in och argumentera det ena eller det andra då jag själv aldrig har kört spelet. Men jag hävdar ut ifrån det jag sett att WoW, liksom många andra sociala spel skulle vara fördummande, men att det mer beror på spelaren och hur den väljer att hantera situationen. Liksom en som kollar på film och enbart väljer t.ex. skräck som genre, där dom mestadels inte har mycket av en dialog och folk bara skriker, så kan ju det inte vara något som bidrar med så mycket för en person. Man skulle kunna dra det så långt att det är fördummande,, underhållande men fördummande. Sedan så finns det ju WoW spelare som bara springer runt och förlöjligar sig med att döda och reta spelare, medans där finns spelare som försöker gå in för rollspelandet till 100%. Det enda som jag personligen vet om Warcraft är från böckerna som skrivits, och jag kan säga att dom inte alls är dåliga. Där finns en rättså rik historia och "lore" som omger spelen. Nu får man ju se hur dom väljer att vinkla detta i ett manus, men kan dom göra det hyffsat så finns det helt säkert underlag för uppföljare tror jag! __________________________ "Monster", the best anime around? |
"Att föra konversationer under en film är att inte följa filmen, oavsett genre. Visst olika tycken, men film känns som ett visst koncentrationskrävande sysselsättning, jag gillar att hänga med i filmerna jag kollar på så att jag förstår dem." Jag håller med, bortsett från komedier och i vissa fall även action. |
Jag har spelat väldigt mycket WoW i mina dagar, men orkar inte ge mig in i er lilla meningslösa debatt. Läste igenom några inlägg lite snabbt. Frågar mig dock vad Zirgo menar med att WoW och skräckgenren är "fördummande"? Du menar alltså att man blir korkad av att spela WoW/titta på skräckfilmer, som att de drar ner din intelligens? Det är väl snarare den tid man spiller på detta som gör en dum? |
Nope,, menade bara att liksom det finns vissa genrer som kan verka fördummande när man ser på det, så finns det spelare som spelar på ett fördummande sätt. Liksom man har valet att välja det man vill se på så kan man väl välja att spela mer eller mindre "bra". __________________________ "Monster", the best anime around? |
Hrm hrm hrm... Har själv bara testat att spela WoW några gånger, däremot spelar min bror varje dag. Det finns la inget i WoW som är fördummande? Varför skull det vara mer "fördummande" att spela WoW än se på film? Fårstår inte erat resonemang... Att spela WoW kan ge dig ett ökat enegelska föråd och är presis lika "fördummande" som att sitta o kolla på film. Visst, endel använder sig mest av chatspråk eller Leet men allt det övriga, att läsa om uppdrag och kommunicera med vänner (vent eller bara chatt) ger en ökad förståelse för engelska (eller vilket språk man nu kommunicerar på . Jag håller med om att även film kan ge ett ökat ordföråd men det är dock mer när man redan har större kunnande och ska utöka sitt föråd ytterligare.Och att det "Lösa uppgifter, som om att du inte har nog med uppgifter att lösa under livets gång?" varför kolla på film? en undanflykt av verkligheten, likadant som spel är! Det är ett sett att underhållasig och ha roligt, slippa tänka på den jobbiga vardagen. Film och dataspel är roligt. Om man aldrig hade roligt skulle livet bli tråkigare, troligtvis skulle man hitta andra intressanta "fördummande" saker att ägna sig åt... Komihåg att World of Warcraft och Warcraft är två HELT OLIKA saker! Stör mig så förbannat på folk som kallar WoW Warcraft! Jag spelar som sagt inte WoW men är en stor Warcraft spelare. I mina yngre år lärde jag mig en stor del engelska genom mitt Warcraft /andra spel spelande på datorn vilket ledde till att jag fick relativt lätt för språket. Angående filmen undrar jag vilka karaktärer som ska gestaltas, o har hört att des ska vara en ny händelse och inte en ur Warcraft campainen. Intressant o hoppas de gör ett redi bra jobb. Ser fram emot premiären .__________________________ AUkie >> Gold_Hero |
Det är INGEN som har sagt att det är fördummande att spela WoW. Det finns folk som fördummar spelandet när dem väl sitter där... __________________________ Some is rich Some is poor That is just the world is. |
Fan vilken genomruttet tråkig och dålig debatt. Detta är verkligen inget man vill ge sig in i själv. Hela forumet är fan pajas. PAJAS PAJAS PAJAS, ÅT HELVETE MED FP-FORUMET! |
Ta till rakhyveln och vänta in skärtorsdagen, Wookie. __________________________ Some is rich Some is poor That is just the world is. |
"Gah, folk fattar inte... Spelet suger, folk spelar spelet för att dem inte har något annat intresse än just spel, så, varför visa upp skiten till oss med riktigt, nyttig, stimulerande intresse?" Det och "uncle_funcs" nästa inlägg var tillräckligt mycket skillnad i tycke ifrån min egen bild av fråga, så därför kunde jag hänga med i debatten. Sedan att den inte intresserar dig är ju en sak. Det är åtminstone en debatt, till skillnad mot vad det brukar vara här på filmpunkten då forumet oftast består av korta kommentarer som antingen är ett försök på humor eller ett svar på vilken låt som spelades i en film etc. Så varför ger du dig in i debatten i överhuvudtaget? Intresserar det dig inte alls eftersom den är "tråkig och dålig" så är det ju inte direkt smart att skriva det. Det sänker ju antagligen bara debatten ännu lägre. Eller kände du att du kunde bidra i debatten genom att förklara hur dum och tråkig den var för alla som var delaktig i den? __________________________ 'En sparv kan inte veta att han inte är en gås.' |
Jag antar att du skriver till mig? Yummie, vad härligt. Jag kanske skulle börja gnälla lite mer. Diskissionerna blir ju uppenbarligen tio gånger livligare om man gnäller än om man faktiskt pratar film Nej, jag hade inte alls för avsikt att bidra i debatten. Något mer du undrar? Mata på. |
Du antog rätt. Ja, fast softare blir det nog om man diskutera just film, eftersom majoriteten antagligen är här för diskutera det ämnet. Så "gnäller" man om off-topic saker som att det är en "dum" debatt så är det väl bara att undvika att ta del av den. Jag menar, känner du att debatten är för dum för dig så tjänar antagligen både du och de som är aktiva i debatten på att du inte skriver något alls. Inga mer frågor, dina svar förklara hur du resonerar. __________________________ 'En sparv kan inte veta att han inte är en gås.' |
det va ett jäkla tjat om ett totalt värdelös och överskattad spel __________________________ TOPPLISTAN ÄR KLAR! |
Varför skulle det inte vara tjöt? Jag menar, WoW är väll en av dem väldigt få spelen man faktiskt kan diskutera kring... __________________________ Some is rich Some is poor That is just the world is. |
va finns det att diskutera om det skitspelet?att dem borde inte borde ta 200kr varje månad för att kunna spela? __________________________ TOPPLISTAN ÄR KLAR! |
Nej, eller hur! Vad fan ska vi betala över hundra spänn i månaden för? Sjukt ju, de kan ju underhålla servrarna genom att dra in skattepengar istället! |
Underhållning kostar, svårare än så är det inte. __________________________ Some is rich Some is poor That is just the world is. |
håller me dej wookad..det e ju som runescape fast dem har uppgraderat det och vola man har wow då __________________________ TOPPLISTAN ÄR KLAR! |
Ett stort *suck* på er båda... |
Ja, men framförallt på **************... DOCK tycker jag att det är lite väl dyrt och att det istället borde finansieras med hjälp av reklam. (Eller eventuellt en valmöjlighet, pröjsa / äcklig reklam). |
Wookie, svarade på FVM inlägg innan ditt... Ursäkta att jag drog dig ur centrum. __________________________ Some is rich Some is poor That is just the world is. |