En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Death Race 2000

Action:
Science Fiction:
Sport:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,2
(25 betyg)
Sätt ditt betyg:

Death Race 2000 Köp filmen på CDON
Action:
Science Fiction:
Sport:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,2
(25 betyg)

Handling: I framtiden är det inte ett brott att köra ihjäl människor. Det är en nationalsport! David Carradine är ”Frankenstein”, den deformerade, regerande mästaren. Hans främsta utmanare är ”Machine-Gun Joe”, en ung vildhjärna spelad av Sylester Stallone. Loppet går genom hela USA, där det gäller att köra ihjäl så många fotgängare som möjligt.

Fakta:
År: 1975
Regissör: Paul Bartel
Originaltitel: Death Race 2000
Ursprungsland: USA
Längd: 01:20
Ingår i tema: Post-apokalyptisk

Bilar

Medverkande:
David Carradine
Simone Griffeth
Sylvester Stallone
Mary Woronov
Roberta Collins
Martin Kove
Louisa Moritz
Don Steele
Joyce Jameson
Carle Bensen
Sandy McCallum
Paul Laurence
Harriet Medin
Vince Trankina
Fler personer

Senaste recensionerna

freddyvonmetal
gav betyget:

en fråga jag tänkte på hela filmen..vart i filmen e det boxning?den e med i gruppen boxning
nu till filmen totalt värdelös dynga!!

Shining_pearl_
gav betyget:

En av de mest bisarra filmer jag någonsin sett. Helt sjukt att denna film överhuvudtaget är laglig. Blir bara arg på hur det kan finnas någon som kan komma på en sådan hemsk,och sjuk film.

Hilts
gav betyget:

Ja, denna var verkligen inget att hänga i julgranen.
Unket b-aktig och uselt skådespeleri. Inte ens en gnutta charmig, bara trist.

Skumbjörn
gav betyget:

helt totalt dålig!! inte bra någonstans

Emiam
gav betyget:

En -2 som film & i sin egen genre (vilken det nu är - morbid, absurd och svart komedi?).

Taglines: In The Year 2000 Hit And Run Driving Is No Longer A Felony. It's The National Sport! / A Cross Country Road Wreck! / Across the town the traffic is MURDER.

Carmageddon. Punkt. Behövs det sägas mer egentligen?
En konstig film som man inte riktigt vet vad man ska tycka om när man ser den så där rätt på, förbehållningslöst. Men frågan om den är bra svaras helt enkelt bäst i detta fall genom att svara på frågan huruvida detta är underhållning för mig. Och det svaret är tveksamt: njaej! Kul att se den en gång för att den är en kultfilm, ja, det det var det! Men mer? Nej! Undrar hur filmen blivit om de hade följt storyn boken är baserad på *?
Hamnar EJ i DVD-samlingen ens för en billig peng. Detta är dålig science-fiction, där det verkar som om producenterna av filmen inte kunnat enas om en röd tråd genom allt. Makaber o hemsk humor som jag inte skrattar åt (producenten Corman var med om att skriva om det mörka materialet till en komedi eftersom det skulle funka bättre).
BONUS: Kul att de valt år 2000 (så fel) - återigen eftersom det tål att upprepas: varför kan de inte försöka tänka lite realistiskt då de uppskattar framtida händelseutvecklingar? Tror de bara att för att man sätter ut det magiska millennieskiftet så säljer filmen bättre? Eller ligger det bara bättre på tungan då man säger det? Naja, tyvärr förlorar filmen på detta.

Trivia: * The film retains only the basic premises of the original short story by Ib Melchior; the characters and incidents are all different. The story focuses on just one mechanic and driver, and one anti-racer. In particular, it does not include the President or the special driver Frankenstein. / According to Roger Corman, several of the custom cars featured in the movie were later sold to car museums for considerably more than it cost to build them. / Both Sylvester Stallone and David Carradine did much of their own driving. In addition, producer Roger Corman drove in scenes that were shot on public streets, since the custom-built cars used in the movie were not street legal and the film's stunt drivers did not want to be caught driving them by the police.

wildpalm
gav betyget:

Kultig och originell. Låg produktionskvalitet som sagt och mestadels dåligt skådespeleri. Har ändå charm och är värd en stark tvåa.

manne747
gav betyget:

finns finns det en del småfel med filmen, och skådespelarinsatserna är som sagt inte mycket att hurra för. dialogerna är väl ungefär lika bra som i tecknad film.

men ser man förbi detta är det väldigt underhållande. bisarr humor, spänning och en lagom längd på filmen fixar en trea för denna kultklassiker.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 1472
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Death Race (2008)