En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Dödens tentakler

Rysare:
Science Fiction:
Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 1,0
(2 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Rysare:
Science Fiction:
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
1,0
(2 betyg)

Handling: På grund av gifter som lösgjorts vid ett stort tunnelbygge har en bläckfisk växt till enorma propotioner. Just som den lilla staden Ocean Beach invaderas av tusentals turister slår monstret till. Och när det är dags för barnens årliga kappsegling förvandlas vattnet till ett smörgåsbord.

Fakta:
År: 1977
Regissör: Ovidio G. Assonitis
Originaltitel: Tentacoli
Alternativ titel:Tentacles (USA)
Ursprungsland: Italien, USA
Längd: 01:42
Medverkande:
Bo Hopkins
Shelley Winters
John Huston
Henry Fonda
Claude Akins

Senaste recensionerna

ledge
gav betyget:

Detta är en mycket underlig monsterfilm från 1977. Inte underlig för att den handlar om en gigantisk bläckfisk med försmak på människokött, utan för att en mängd stora skådespelare medverkar i denna kalkon. Visserligen medverkade en hel del stora namn i italienska produktioner under 70-talet, men att regissören Assonitis lyckades samla Henry Fonda, Shelley Winters, Bo Hopkins och självaste John Huston i en B-film om en jättebläckfisk får verkligen ses som en bedrift.
Nu hjälper detta föga då filmen är en gjuten kalkon. Både Hopkins och Huston spelar dämpat, Winters spelar över och Fonda står mest och mumlar vid en pool. Huvdrollen innehas givetvis av jättebläckfisken, men det fungerar inte då den är dåligt gjord och därmed inte blir trovärdig. Tanken är m.a.o. god, bläckfiskar är läskiga, men då monstret inte blir trovärdigt havererar som sagt hela filmen.
Själva storyn får ses som ett plagiat av Speilbergs klassiker Hajen. Byta ut stor haj mot stor bläckfisk så har ni konceptet klart. Men trots att Tentaclo är en stinkande kalkon så är den faktiskt ganska underhållande. Emellanåt drar man faktiskt en del på smilbanden.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 21915
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: