Irreversible(2002)Originaltitel: Irréversible Ursprungsland: Frankrike Längd: 01:38 Handling - IrreversibleAlex och Marcus älskar varandra. Tillsammans med Pierre, en före detta älskare till Alex, är de på väg till en fest. Men under kvällen går allting våldsamt fel. För att mannen är ett djur. För att längtan efter hämnd är en naturlig impuls. För att de flesta brottslingar förblir ostraffade. För att förlusten av någon man älskar är lika förödande som ett blixtnedslag. För att kärleken är källan till allt liv. För att föraningar inte ändrar händelsers kurs. För att tiden avslöjar allt. Allt det underbara. Och allt det otänkbara...De tre populäraste kommentarernaBetyg:
Det här är utan tvekan det magstarkaste jag sett på film någonsin. Filmen utspelar sig under ett dygn och oglorifierat och med en naken realism visar den hur grymt och meningslöst våld kan vara. Den omtalade våldtäktsscenen är det vidrigaste jag har plågat mig igenom och gjorde mig oerhört förbannad. Kameraarbetet och musiken bidrar dessutom till att man själv börjar må fysiskt illa. Är det här då bara ett meningslöst frosseri i brutalitet? Nej, skulle nog mitt svar bli. Irréversible är uppbyggd på samma sätt som Memento d.v.s. med bakvänd kronologi och även här har det en meningsfull betydelse. I slutet av filmen får vi se hur dagen började och hur gärna man än vill ändra det förflutna så är det omöjligt. "Tiden förstör allt" återkommer flera gånger i filmen. Små val vi gör i livet kan få hemska konsekvenser.
Skådespeleriet från Monica Bellucci och Vincent Cassel är magnifikt och samtliga skådespelare i filmen är kusligt övertygande. Samtidigt är det svårt att riktigt gilla en sådan här tragisk film. Men på grund av att den är så välgjord och i min mening har en poäng - hur rå och tung den än må vara - så får den en stark trea av mig i betyg. För övrigt rekommenderar jag ingen att se den här filmen. Betyg:
Denna film är bland det bästa jag sett gillade den skarpt. musiken är klockren och gör filmen ännu mer skrämmande. kom ihåg att när jag såg den för andra gången så tyckte de jag såg filmen med att vissa scener var så grova att de var tvugna att gå ifrån teven. helt klart en mycket brutal film, borde inte ses av folk med svagt psyke, även om det bara är en film så är den filmad och gjord så att det blir verkligt!! en 5:a helt klart
Betyg:
Stark trea, det som gör filmen interessant är att man ser den baklänges, akt för akt från slut till början.
I övrigt är den ganska enkel, vilket är tur för det hade varit svårt att hålla koll på handlingsförloppet om den varit invecklad. Otäckt brutal vid ett fåtal gånger. Ingen fantastisk film, men förtjänar att ses. Senaste kommentarernaBetyg:
En bitvis riktigt stark rulle, där två scener utmärker sig. "Brandsläckarscenen" och "våldtäcktscenen". Båda är väldigt groteska. Förövrigt så är filmen mest engegerande i början, dvs slutet, sen blir det lite segt. Skådespeleriet är mycket bra och filmen berör helt klart.
Betyg:
"Serves it's point" är en mycket bra beskrivning av Irreversible. Magstark, upprivande och otrevligt realistisk. Filmens punkt är att äckla publiken rent visuellt och det lyckas den verkligen med. Intressant, men inte direkt bra. Värd att se, eller inte, är du intresserad om hur du kan bli påverkad av film så är detta absolut ett alternativ för dig.
Betyg:
Väldigt bra och annorlunda film, till viss del förstår jag att folk jämför den med "Memento" men till viss del gör jag det inte alls.
Jag gillar faktumet att handligen går baklänges klipp för klipp och att klippen är så långa. Överlag en spännande och intressant film, även om våldet kanske inte är så fruktansvärt som varningarna säger. Betyg:
underbar film, och det som är imponerade är att de gjorde filmen på tre dagar. en dag då skådisarna fick läsa manus osv, andra dagen tränade de.
och dag nummer tre så spelade de in, förövrigt så är de flesta repliker inprovisrearade av skådisarna [1] 2 3 4 > ![]() Forumdiskussioner om filmenDet finns inga forumdiskussioner om filmenÖvrig informationFilmen är i färgFilmpunkten-id: 3519 Visa tidigare underbetyg » Länk till IMDb » |
| © Filmpunkten 2002-2013. Om Cookies >> Sitemap >> |
![]() Canal Digital Spelsugen? Besök Sveriges kasinoguide på www.sverigekasino.org och vinn idag! |