En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Fog of War, The

Dokumentär :
Medlemmarnas medelbetyg: 3,6
(7 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Dokumentär :
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,6
(7 betyg)

Handling: Som amerikansk försvarsminister 1961-1968 var Robert McNamara aktiv deltagare i skeenden som har format vår samtid. Under Kubakrisen stod McNamara enig med Kennedy mot hökarna i regeringen. Då Vietnamkriget trappades upp, kom McNamara i konflikt med president Johnson om hur krigen skulle föras och lämnade sedan politiken.

I The Fog of War talar McNamara öppet om sin väg till politiken, de svåra val han har ställts inför, och hur han i dag, 87 år gammal, ser tillbaka på sina beslut. Denna dokumentär visar hur internationella händelser som påverkar miljoner människor formas av enskilda individer.

Fakta:
År: 2003
Regissör: Errol Morris
Originaltitel: The Fog of War
Ursprungsland: USA
Längd: 01:47
Ingår i tema: Vietnam-kriget

Medverkande:
Robert McNamara

Senaste recensionerna

Lajo
gav betyget:

Intressant och upprörande film, men för en cyniker blev jag inte särskilt förvånad över vad den hade att berätta. Lite för lång. En del bilder var mycket gripande.

Sweet_Jenny
gav betyget:

Jag är inte så mycket politisk intresserad, men som de förra talarna så de som är intresserad av politik tycker säkert att den här är bra. =) Lite seg dragen, somnade första gången jag såg den, men jag var tvungen att se den igen. 1:a gången såg jag den med skolan, Historialektionen. Jag var tvungen att se den, om jag fick välja skulle jag inte vilja se den igen.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 4681
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: