En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Football Factory, The

Drama:
Kriminal:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,2
(48 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Drama:
Kriminal:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,2
(48 betyg)

Handling: Det är en skildring av fotbollsvåldet och den manliga kulturen i England. Det är en historia om vänskap, hämnd och våld. Vi får följa Tommy Johnson, en uttråkad kille i tjugoårsåldern, som lever för helgerna, tillfälliga sexuella förbindelser, billig öl och droger... och för att någon gång ibland få spöa skiten ur någon. Tommys liv fortsätter i de gamla spåren fram tills han en sen kväll gett sig på fel gäng. Han börjar få mardrömmar och börjar för första gången fundera på sitt liv.

Fakta:
År: 2004
Regissör: Nick Love
Originaltitel: The Football Factory
Ursprungsland: Storbritannien
Längd: 01:33
Ingår i tema: Fotboll

Medverkande:
Danny Dyer
Frank Harper
Neil Maskell
Roland Manookian
Jamie Foreman
Tamer Hassan

Senaste recensionerna

Hilts
gav betyget:

Skön rulle om fotbollshuliganism. Underhållande rakt igenom.

Emiam
gav betyget:

En -2 som film, men en 2 i sin egen genre & som underhållning.

Tagline: What else you gonna do on a Saturday?

Detta är en klart sämre film än Hooligans. Undrar hur t ex Expressen kunde ge den en 4 av 5 getingar i betyg? Den berör inte och saknar en hel del för att det ska bli ett snyggt filmiskt verk. Skådespelet är inget att hänga i julgranen, imponerar inte alls. Ok musik (soundtracket) för temat och snygga snabba klipp och svart/vita foton då och då dock. Men var är filmen realistisk nånstans, frågar jag dem som har skrivit?
Nej, detta är inte trovärdigt och hamnar därför ej i DVD-samlingen. Detta varken vill eller kan jag se om utan att våndas över vilket slöseri med tid i livet jag utsätter mej för i så fall.

Trivia: A showing of the movie in Malmö, Sweden led into a brawl in the cinema between supporters of rival soccer teams Malmö FF and Helsingborg IF. The movie was banned from cinemas after the brawl. / During the encounter between Billy Bright and Millwall Fred at the junior game, Frank Harper ad-libbed most of his lines, including the "Kebab shop" racial slur. The anger shown by Tamer Hassan is genuine and Nick Love kept it in the film.

martin88
gav betyget:

En bra film som på ett brutalt vis speglar huliganismen inom fotbollen. Historien känns väldigt realistisk, faktiskt mer realistisk än Hooligans. Den berör till viss del men inte alls lika mycket som Hooligans. Störde mig på några detaljer men i stort en skrämmande film som var bra!

bauta
gav betyget:

Snudd på en 5:a. Riktigt bra skildrad film om brittiska fotbolls huliganer.
Kanon bra skådisar Danny Dyer i huvudrollen som Tommy Johnsson är grym.

superhero
gav betyget:

Huliganism. det är vad denna film handlar om. jag själv, som spelar fotboll, är emot huliganer till 110% blev, rent ut sagt, jävligt förbannad när jag såg filmen! och dom kallar sig fotbollsfans! Filmen är bra och rolig, men hemsk. allt våld förstär filmen! skulle jag kunna skulle jag ge filmen 2,5,

stankovic
gav betyget:

Riktigt dålig film om fotbollshuliganer jämfört med Green Street Hooligans så borde den få en nolla.

Cornfield
gav betyget:

En riktigt riktigt bra och relativt verklig film, som handlar om den ökända Huliganfirman "Headhunters" till hörade Chelsea F.C.
Filmen är inte gjord på det sättet som Green Street Hooligans utan på ett mer engelskt och realistiskt sätt, även på ett komiskt sätt.

STORA REKOMMENDATIONER!

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 5847
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: