En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Till glädje

Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,0
(4 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,0
(4 betyg)

Handling: Under ledning av den gamle dirigenten Sönderby repeterar Helsingborgs stadsorkester Beethovens nionde symfoni. Plötsligt nås en av medlemmarna, violinisten Stig Eriksson, av ett telefonbud: hans hustru Marta har bränts till döds i sommarstugan. Det var sju år sedan de träffades. De gifte sig och skaffade två barn. Men äktenskapet blev inte riktigt som de hade tänkt sig och deras samliv började av olika händelser långsamt frätas sönder.

Fakta:
År: 1950
Regissör: Ingmar Bergman
Originaltitel: Till glädje
Ursprungsland: Sverige
Längd: 01:51
Medverkande:

Senaste recensionerna

Gunnar Bergquist
gav betyget:

En film väl värd att se om man gillar Bergman. En riktig pärla är scenen inklusive fototarbetet när den strålande Maj-Britt Nilsson gifter sig med Stig Olin i Helsingborgs rådhus.

carlstrom
gav betyget:

Från femtio talet ända fram till Fanny & Alexander var Bergman kung. Fin film vars slut verkligen avrundar all olycka med en slags optimistisk glädje i form av toner från Beethovens Symphony 9. Sjöström är för övrigt helt underbar. En fyra.

Hilts
gav betyget:

En lite mindre känd Bergman.
Den är inte lika dramatisk som Det sjunde inseglet, men Till glädje är ändå ett lågmält och bra drama med en grym Victor Sjöström som dirigent.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 8061
Filmen är svartvit
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: