Bästa film: Äta sova dö (Producent: China Åhlander) Biopublikens pris: Sune i Grekland - All inclusive (Regi: Hannes Holm, Producent: Patrick Ryborn) Bästa regi: Gabriela Pichler (Äta sova dö ) Bästa kvinnliga huvudroll: Nermina Lukac (Äta sova dö ) Bästa manliga huvudroll: Johannes Brost (Avalon) Hedersbaggen: Hans Alfredson Bästa dokumentär: Searching for Sugar man (Regi: Malik Bendjelloul) Bästa manus: Gabriela Pichler (Äta sova dö ) Bästa klippning: Andreas Jonsson, Niels Pagh Andersen och Hanna Lejonqvist (Palme) Bästa musik: Benny Andersson (Palme) Bästa kvinnliga biroll: Ulla Skoog (Dom över död man) Bästa manliga biroll: Peter Carlberg (Avalon) Bästa foto: Hoyte van Hoytema (Call girl) Bästa scenografi: Linn Nordquist (Call girl) Bästa kostym: Cilla Rörby (Call girl) Bästa utländska film: Amour (Regi: Michael Haneke) Bästa ljud: Petter Fladeby och Per Nyström (Call girl) Bästa visuella effekter: Andreas Hylander (Isdraken) Bästa smink: Jenny Fred (Snabba Cash II) Bästa kortfilm: Dance music now (Regi: Johan Jonason) Guldspiran: Ella Lemhagen [Inlägget redigerades av Hook 2013-01-22 09:25:48] |
Tycker att Guldbaggen blir sämre och sämre för varje år, jag är också besviken på svenska folket som röstar för Sune-filmen? WTF! Äta sova dö - bästa film? (Battlefield är bättre underhållning en den skit filmen) Palme and Searching for Suger Man vann alla fall något vilket är roligt! men över lag var hela galan ett fiasko för svenskt film |
Väldigt glad för att "Äta sova dö" fick ta emot de tyngsta priserna. Enligt mitt tycke förtjänar den verkligen den uppmärksamheten. "Palme" är bra "Searching for Sugar man" ska jag se snart! __________________________ Motion är bara strunt. Är du frisk så behöver du den inte och är du sjuk så bör du undvika den - Henry Ford |
Att Sune får vinna publikens pris kanske är väntat! Men det gör det inte mindre dumt och pinsamt.. __________________________ Motion är bara strunt. Är du frisk så behöver du den inte och är du sjuk så bör du undvika den - Henry Ford |