Forum » » Diskutera Filmpunkten » Har tröttnat...   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.        Har tröttnat... 2005-01-29 23:21:17
wildpalm
Registrerad: 2004-02-17
SKÄRPNING!!!!!!!!!!

Nu får ni faktiskt lägga av med allt detta fnutt-plutt-snuttande i forumet innan jag och större delen av Filmpunkten avlider av irritation.

Jag har stått emot mycket men nu räcker det. Och tyvärr Kristoffer... men du måste börja sätta nya regler, för den här sajten har utvecklat sig till en ren Lunarstorm-kopia vilket jag aldrig tror var meningen.

Från och med nu vill jag be alla som tänker skriva dynga och skräp att ta bort sina fingrar från tangentbordet och bara studera sajten istället.

Vad ni än säger så är detta till stor del åldersrelaterat, men jag vet faktiskt inte hur man ska få bort detta problem som sakta men säkert bidrar till att Filmpunktens seriositet försvinner och till slut kanske tappar några av de härliga filmfreaks som i alla fall för mig är en bidragande orsak till att jag gillar att läsa en del forumtrådar och framförallt recensioner.

Alltså... ni som bidrar till att sajten förstörs... var vänliga att sluta med det. Ganska enkelt va?

[Inlägget ändrat av wildpalm 2005-01-29 23:22:56]
  2005-01-30 00:10:51
KaZr
Registrerad: 2004-03-15
Jag har klagat en längre tid på detta och håller med Wildpalm. Filmpunkten börjar bli en fjortis-community (Lunar), snälla kära medlemmar skärp er......

/KaZ
Get that shit away from my lawn//Dödligt vapen
/Enjoy Capitalism

//KaZ
  2005-01-30 10:25:59
Nemo
Registrerad: 2004-05-01
Asså tycker att det är hemskt om detta skulle leda till en åldersgräns här på filmpunkten. Men ni vuxna som klagar måste fatta att det inte hjälper att utesluta en hel åldersgrupp, det finns faktiskt många seriösa unga på den här sajten.

2005-01-30 12:04:00
Olofsson
Registrerad: 2002-11-25
Jag håller med dig, Nemo, men då får faktiskt webbmastern stämma i bäcken och förpassa dessa medlemmar. Man får ha olika åsikter, detta kan man ju icke bli avstängd för om de inte är grova, men språkbruket missbrukas av massor, kan man inte hantera detta och dessutom skriver allmänt dravel ska man förpassas, låter hårt, men det är den enda vägen.

Just make sure that you come back for the both of us, alright?
  2005-01-30 12:37:33
Registrerad: 2004-04-18
Jag hoppas verkligen inte att någon tycker att jag har skrivit "dravel" i forumet. Om jag har det så ska jag skärpa mig. Men det här handlar väl egentligen inte om att införa en åldersgräns, om jag förstår det hela rätt, utan ett system med avstängningar? Åldersgräns är jag emot, dels för att det säkert skulle medföra att jag själv blev utestängd om det infördes men framförallt för att det är djupt orättvist mot de unga filmunktare som inte snackar goja. Men idén med avstängningar och en ordentlig upprensning i forumet är kanske inte så dålig. Eller vad tycker ni?

[Inlägget ändrat av Darling 2005-01-30 16:32:43]
  2005-01-30 12:59:06
Replica
Registrerad: 2004-12-05
Äntligen någon som tar initiativ här... håller med wildpalm det är för mycket oseriöst fjolleri här..

Maybe, for once, someone will call me "sir" without adding: "you're making a scene"
  2005-01-30 13:21:27
Registrerad: 2005-01-14
Jag förstår inte vad som e så fjortit att kommentera filmer och svara på foruminlägg ! jag tycker inte att  jag e oseriös bara för att jag e yngre aså dt e ju knäppt...Har ni varit inne på lunar????? dt e verkligen inte seriöst men dt e denna sida såvitt jag kan se !. Jag har varit medlem ett tag men jag tycker att denna sida e mkt seriös jämfört med andra hemsidor jag varit på!. Jag tycker att ni inte har nåt att klaga på! om ni vill ha en tråkig hel sreiös boring hemsida skaffa en då!. .Säg en sak som liknar lunar tack???

2005-01-30 15:13:59
Shadowfax
Registrerad: 2004-04-04
Jag hoppas att jag inte är en av dom som skriver "dravel", i sådana fall slutar jag med det. Förövrigt så tycker jag som Darling att avstängningar och en ordentlig upprensning hade varit bra.

thelordoftherings: Många nya trådar är helt meningslösa, t.ex. där man ska skriva vilka skådisar man gillar bäst, hur många sådana trådar finns det inte? Det slutar tyvärr inte uppkomma sådana heller, utan det kommer i stort sett nya likadana trådar så fort en ny användare blir medlem. Det verkar inte som någon tittar om det redan finns en sådan tråd, så det blir ju en jävla massa (ursäkta språket).

Såvitt jag vet är jag medlem på lunar och jag kan se att denna sida börjar likna den. Med en hel mängd oseriösa trådar om sina älsklingar och en massa likadana lekar.

Det är åtminstone bättre med en "tråkig" hemsida än en "fjortishemsida".

Put some excitement between you legs, ride a horse.
  2005-01-30 18:57:29
Kristoffer
Registrerad: 2002-10-13
Hejsan!

Jag har nu tagit bort 5-6 totalt onödiga trådar och stängt av medlemen anonym1 som enligt mina efterforskningar låg bakom en hel del trams.

Hur tycker ni att man ska sätta gränsen? När ska man stänga av, när ska man hota om avstängning? Och när ska en tråd eller inlägg tas bort?

Vänliga Hälsningar,
Kristoffer Örstadius, chefsredaktör Filmpunkten
  2005-01-30 19:31:07
Registrerad: 2004-04-18
Inlägg som utan tvekan ska raderas direkt är ju dessa totalt meningslösa trådar av typen "...ååhhhhhh... Vem är znyggaST AV orlanndo Blom och JAKE gyllenhale....". Okej, men ni fattar. Trådar som inte har fått något svar efter en viss tid kanske också kan tas bort eftersom att de troligtvis inte tillför något. Sedan bör varningar självklart utdelas för missbruk av svordomar, könsord och kränkningar av olika slag. Men detta har ju som tur är inte varit något större problem än så länge, åtminstone efter vad jag själv erfarit.

För det jag har nämnt nu, och jag har säkert glömt något, bör man tilldelas en varning. Om det upprepas inom en, säg fyra veckors-period, så bör man stängas av. Men man kan ju diskutera om hur länge den här avstängningen ska gälla, för gott eller bara under en kort period? Går det en längre period innan problemet upprepas så bör man få en varning och stängas av för gott nästa gång det upprepas. Men det här är som sagt bara vad jag tycker. Vill gärna höra andra synpunkter.

[Inlägget ändrat av Darling 2005-01-30 19:33:49]
  2005-01-30 22:30:07
mkay marre
Registrerad: 2004-11-08
Håller med om att det har kommit in mycket strunt frågor och diskutioner på forumet,visst det kan va kul med lite sånt och men vi glömmer bort att hitta de lite mer djupa och diskuterande frågorna runt film mm. Jag tycker att vi ska anpassa oss till varandra,lite skit trådar kan det finnas men som kanske raderas bort ganska snabbt och sedan finns de mer seriösa trådar.Tycker inte heller att det ska bli åldersgräns,det finns många unga som tycker att det är kul och tar den här sidan seriöst. Och sedan varningar eller avstängning om man gör något kränkande t ex.

Bara anpassa oss till varandra så ska  nog alla bli nöjda.

Och det var den bästa kommentaren i det här forumet
  2005-01-30 22:49:45
Dawey Bao
Registrerad: 2004-01-31
Det enda sättet är nog att ha uppsikt över forumet. Att ha moderatorer som kanchecka, men som även kan skapa läs- och skrivvänliga trådar och på så vis stimulera seriösa diskussioner. Det blir för mct upprepningar nu, samt barnsligheter.

Vatten urholkar stenen. Skitsnack urholkar hjärnan
  2005-02-02 12:56:47
wildpalm
Registrerad: 2004-02-17
Klarar inte av långa recensionstexter eller foruminlägg där det inte finns komman, punkter och stora bokstäver.

Finns det sexåringar på denna sida eller? Eller har ni missat skolgången?

2005-02-02 14:36:32
Vrolok
Registrerad: 2004-11-20
Jag gillade Darlings idé.

// Vrolok
  2005-02-02 16:17:16
striketeam
Registrerad: 2004-03-13
Om ni menar mig,så glöm era drömmar.Jag håller med Dawey Bao om att man ska införa moderatorer..

Knäck den du
  2005-02-02 17:50:54
Registrerad: 2004-01-02
nån kanske nämnt det ren, och jag har missat det... men jag undrar vad exakt räknas som "dynga och skräp" osv.. ??  sku va bra att få veta, så jag inte råkar skriv nåt sånt

2005-02-02 19:39:16
Xenomorph
Registrerad: 2004-02-29
iidan. Starta t.ex. inte trådar som "Tobey Maguire eller Orlando Bloom?" där man sedan ska utse vem som är snyggast av de båda.

2005-02-02 19:42:16
Registrerad: 2004-01-02
okej, bra, obs! de va inte jag som startade den, ifall du trodde det

2005-02-02 21:14:27
ted
Registrerad: 2004-02-04
Tack för att ni tog upp det här! Jag har de senaste dagarna/veckorna tittat in som hastigast och loggat ur ännu hastigare. Det känns som om uppläggen förändrats, och jag saknar den goa känslan som fanns förut. Jag vill absolut inte tappa möjligheten att med glimten i ögat få ge gliringar och egna små sidospår när det passar sig. Vi får inte censurera allt som inte innehåller ordet 'film'. Tycker jag.

2005-02-03 07:01:32
Registrerad: 2004-04-18
Där håller jag med dig Ted. Har själv startat ett par trådar om musik. Är det okej eller? Jag anser inte att dessa trådar är oseriösa på något vis och även om Filmpunkten självklart ska fokusera på film så måste det väl vara okej att diskutera annat också. Eller?

2005-02-03 11:18:52
Registrerad: 2005-01-14
Jag fattar inte mej på trådarna som"den bästa musiken". Vad har musik med film å göra?????? .Kan nån förklara dt för mej?

2005-02-03 11:19:40
Registrerad: 2005-01-14
Fast dt e klart dt e ju musik i filmerna men va sjutton?

2005-02-03 16:01:24
struwe
Registrerad: 2004-01-08
jag tycker nog film och musik hör ihop,vad skulle tex Moricones dollartriologi vara utan sin sköna musik.det är ju halva filmen

2005-02-03 16:12:24
Registrerad: 2004-01-02
just det, film och musik hör jättemycke ihop, tänk en film utan musik, de e ju nästan en stumfilm alla filmer innehåller jättemycke musik, fast man kanske inte märker det då de e bara bakgrundsmusik å sådär...

2005-02-04 14:58:18
Registrerad: 2004-11-21
Hoppas jag inte har skrivit något dumt så jag inte blir avstängd. Vad skall man inte skriva?

[Inlägget ändrat av Piper Halliwell 2005-02-04 15:26:12]
[Inlägget ändrat av Piper Halliwell 2005-06-10 12:04:27]
[Inlägget ändrat av Piper Halliwell 2005-06-10 12:05:10]
  2005-02-04 21:56:44
tessan81
Registrerad: 2004-09-28
Jag tycker det är så himla trist att det måste gå så långt som avstängning av medlemmar men jag ser samtidigt ingen annan lösning heller, då folk inte har taktkänsla nog att känna var gränsen går. Jag håller tummarna för att det ska bli bättre nu.

För övrigt vill jag absolut inte bannlysa trådar som inte råkar handla enbart om film. Den här sidan har en skara trogna medlemmar som förgyller forumet med åsikter om både ditt å datt, vilket ju är charmen med det hela. Det är så roligt att få ta lite mera del av medlemmars intressen, tankar etc just pga att de känns lite som "gamla bekanta", trots att jag är ganska ny här också...

2005-02-05 20:43:07
Registrerad: 2004-11-21
Om nån inte har varit inne på t.ex. 2 mån. och bara skrivit ett meddelande då, tas den bort?

[Inlägget ändrat av Piper Halliwell 2005-06-10 12:03:52]
[Inlägget ändrat av Piper Halliwell 2005-06-10 12:04:40]
  2005-04-06 12:33:21
Hollyman
Registrerad: 2005-01-24
Jag håller klart med om att man ska hålla sig till det filmpunkten är till för FILM.. Men för det ska det väl inte vara total förbjudet att svära lite.. & jag är klart vuxen men som sagt borde bli lite hårdare på vilka som sitter här för jag hatar såna sidor såsom Lunarstorm & liknande..

Gillar film kvällar!
  2005-06-01 00:18:11
Kuroi
Registrerad: 2005-05-31
Hårt järn och ork löser nog alla problem på sidan

2005-06-01 09:26:10
DuskBringer
Registrerad: 2005-05-17
Haha! Vilken fullkomligt onödig diskussion  detta är då!
Jag menar vafan är det för facistsnack att stänga av folk bara för att vissa inte anser deras språkbruk vara tillräckligt satisferande?! Och åldersgräns är heller inget att tänka på. Dels för att språklig omognad knappast enbart har med ålder att göra, men också för att det inte skulle funka i längden. Det skulle nog tvärtom leda till att fler fjortisar skulle signa up på den här communityn, då allting som är barnförbjudet också är spännande för "minors". Kan till viss del förstå wildpalms frustration men det är inget man säger högt, utan bara tänker. Det är ett fritt land vi lever i och även dom av oss som inte har tillägnats språkets gåva ska givetvis kunna ge luft åt sina tankar utan att några idioter ska börja snacka om avstängningar.

DuskBringer
[Inlägget ändrat av DuskBringer 2005-06-01 09:26:54]
[Inlägget ändrat av DuskBringer 2005-06-01 09:28:14]
  2005-06-01 17:32:23
Registrerad: 2005-02-16
Jag håller med Wildpalm, men jag vill inte att det ska bli åldersgrupper precis, jag är 16 år, men jag gillar film mer än de flesta som är mycket äldre än mig.
Alla dessa fjortisar ni talar om är riktigt jobbig, imo, dom flesta är ju unga men alla unga är inte likadana.

Tack för mig.

2005-06-01 18:37:34
Kuroi
Registrerad: 2005-05-31
Någon tidigare sa att admin borde se ut ett antal moderators som är inne på sidan hyggligt ofta som har tid att ta bort folk som inte följer regler lr är bara här för att reta upp folk.
Tror det är den enda rättvisa lösningen till problemet, för det finns unga som kan väldigt mycket om film.

2005-06-01 18:40:30
Registrerad: 2005-02-16
Jo, det låter som en mycket bra idé.

2005-06-01 19:38:34
SvenskaFilmNörden
Registrerad: 2004-10-07
den här sidan e bra o inte lik lunar för på lunar ere bråk,hot o massa sånt bara så ere inte här......men de e onödigt att uppna massa trådar som redan finns o så de tycker ja me

Skräck äger!!!  IFK Norrköping äger upp te allsvenskan iår för oss!! Vi älskar Peking!
  2005-06-01 22:27:01
mkay marre
Registrerad: 2004-11-08
jag håller med av mycket av de ni säger, och det finns för många vem är snyggast av...trådar...men man måste ju få ställa frågor utanför filmteman vad har man annars övrig disskution till som tråd....känns som att vissa bara vill prata film,men man kan ju vara seriös på teman om t ex musik och intressen också.

2005-06-01 22:42:30
Registrerad: 2005-02-16
Jo, men detta är dock ett filmforum, man borde hålla sig inom vissa gränser.

2005-06-02 08:21:32
SvenskaFilmNörden
Registrerad: 2004-10-07
aa man kan ju snacka om film,tv o skådespelare men sen börjar alla uppna forum om modeller,nyheter o allt möjligt de e ju onödigt

2005-06-02 08:45:12
perjonzon
Registrerad: 2005-04-05
Det finns ju både forum för film och forum som handlar om annat.
Visst kanske det borde hålla i sig inom vissa gränser men jag kan inte se nåt film med att diskutera annant som berör än.

Dark,Darkest,Darko
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.