Forum » Film » Filmdiskussion, generell » Läskigaste skräckfilmen som du har sett          Läskigaste skräckfilmen som du har sett 2007-04-21 00:20:02
madeleine_g
Registrerad: 2005-01-18
Därom går det att tvista, som det så fint heter. Någon som fattade det där? Hehe. Nej men skämt o sido. Vilken är den läskigaste skräckfilmen/skräckfilmerna som du har sett och på vilket sett skrämde den dig? Det finns ju flera sätt som en film kan skrämma en på. de flesta av dem filmerna som jag har sett som har varit i skräckfilmsgenren, har ju varit åt det mer psykiska hållet, typ  The ring, One missed call, Mindhunters (tro den heter så??), Dawn of the dead.

Vet att dawn of the dead inte var en psykisk film. Åtminstone inte i den bemärkelsen. Men om jag ska vara ärlig så var det inte zombierna som skrämde skiten ur mig (det var väldigt få scener med dem som faktiskt skrämde mig, förutom den med den lilla flickan i början och den med zombien i garderoben) utan det var känslan av att vara en av de få som överlevde och att jorden var totalt invaderad av fläskätande äckliga zombier och att man inte kunde göra någonting åt det. Den scenen när den amerikanske presidenten (eller vad han nu är) där han påpekar att detta är guds straff till människan och att vi får skylla oss själva, skrämde totalt skiten ur mig. Är jag konstig för det?

//Madeleine
  2007-04-21 02:00:13
tjockjohan
Registrerad: 2006-10-25
jag är ju inte så förtjust i skräck filmer, mest pga av att jag inte sett speciellt många som skrämt mig.
Men det läskigaste jag sett måste vara När lammen tystnar. Det är inte det grafiska i den som skrämmer mest (även om det inte är hel ylle) utan anthony hopkins som hannibal. han är förbannat obehaglig och creppy, sket nästan ner mig första gången jag såg den filmen
__________________________

inte så vacker men jag luktar illa.
  2007-04-21 18:33:45
rivulet
Registrerad: 2006-10-17
hehehe the ring tror jag, ellre the eye... är inte så mycket för skräckfilmer, blir så rädd då
__________________________

Jag är en smart person med osmarta handlingar.

"du, anna, de där orden hamnade på fel läppar ungefär som läppglans vid lesbiskt gruppsex!" (heheh SÅ kul hade jag i helgen!)
  2007-04-23 17:58:41
yulaw
Registrerad: 2006-12-14
som jag svarar på alla liknade frågor om skräck film så finns det bara en som verkligen skrämmer och det är i mitt fall EXORCISTEN..
__________________________

it can´t rain all the time
  2007-04-23 22:34:50
kunjagur
Registrerad: 2003-04-30
Hmm, The thing är en bra psykologisk thriller med inslag av "hoppa till i stolen" effekter.
The shining - klassiker
De 3 första Omen filmerna

Saw trion gillar jag men de är inte så mycket psykologiska utan mer äckla... men helsköna hehe

The exorcism of emily rose, grymt bra

The amityville horror helt ok

Bara några tips... kan rekommendera flera om du gillar dem
  2007-04-25 22:26:59
Sophie
Registrerad: 2005-05-22
En av mina absoluta favoriter i den här genren är Exorcisten - men den är inte läskig enligt mig. Den har så mycket annat som berör och skakar om att dess syfte inte verkar vara att skrämma utan snarare att provocera.

Men den läskigaste var det alltså. Jag måste faktiskt nämna den amerikanska versionen av The Ring - sällan har jag varit feg och skruvat ner ljudet så många gånger under samma film. Den gjordes väldigt bra och har så många fullständigt hårresande scener att jag fortfarande blir skraj, fastän jag har sett den väldigt många gånger.

My Little Eye lyckas också väldigt bra - dock skildrar den inte samma sorts skräck som The Ring. Här skildras i stället en grupp människor som på gott och ont måste befinna sig tätt inpå varandra. Ilskan och misstankarna växer sig starkare och starkare, tills en dramatisk klimax äger rum.

Jag kan inte riktigt besluta mig för vilken skräckfilm av alla som rockar mest då skräck kan skildras på väldigt många olika sätt. Men i gruppen "rycka "till"-skräck utan någon synlig djupare mening är The Ring helt enkelt bäst. Sedan finns det ren och skär terror, och där måste jag säga att My Little Eye får stark konkurrens av Saw.

2007-12-28 01:22:28
peacebox
Registrerad: 2007-12-27
Måste nog säga The Shining pga det psykologiska och att den är mer verklighetstrogen än t.ex The Ring (för hur troligt är det att Samara ska komma krypande ur min TV), känns mer troligt att min farbror skulle kunna få psykslag och jaga mig i en labyrint (hmmm xD). Därför är The Shining mer skrämmande tycker  jag.

2007-12-28 15:42:43
lindajjj
Registrerad: 2007-03-27
Den film som gjort mig allra räddast är "The Ring", den amerikanska versionen (det blir så gapigt på japanska, det förtar spänningen). Jag var mörkrädd jättelänge efteråt! Lite fånigt kanske, men så är det. Sen gick det inflation i barn med mörkt hår, the Grudge-filmerna är inte alls lika otäcka tycker jag.

2007-12-29 02:45:39
madeleine_g
Registrerad: 2005-01-18
Första filmen av The grudge skrämmer mig fortfarande. Ush. Hatar den där förbannade katten och hans läte.. ush... *nackhåren reser sig*

//Madeleine
  2007-12-29 14:44:21
Shadowfax
Registrerad: 2004-04-04
Jag har nog aldrig sett någon riktigt läskig skräckfilm. Vissa filmer är såklart lite läskiga, men ingen har skrämt mig så pass att jag kan ordna upp någon specifik ordning.

Men för att ändå ta någon tycker jag The Shining gör bra ifrån sig. Man har en krypande känsla igenom hela filmen, även om man har sett den. Det finns visserligen inga speciella skräckscener, men det är garanterat den bästa skräckfilmen jag kan komma på.

Annars finns det inga skräckfilmer som jag sett, som kommer i närheten av riktigt läskig.

När jag var liten däremot såg jag en äkta skräckfilm som handlade om en varulv, då kollade jag genom fingrarna, men vet inte vad filmen hette, eller om jag tyckt den skulle varit lika läskig idag. Men antagligen.
__________________________

Put some excitement between your legs, ride a horse.

About sex:
when it's good, it's very, very good; and when it's bad, it's better than nothing.

"Om man går snabbt och ler mycket, så ser ingen hur ful man är"
  2008-02-18 19:30:37
Audrey T
Registrerad: 2008-02-18
Jag såg "Det" när jag var 12 och var rädd i flera ÅR efteråt! Vågade knappt gå på toa själv. "Det" är ju en ond kraft som kan vara överallt och det är det som gör den så skrämmande, mycket värre än när det kommer nåt hårigt monster som man kan döda. Slutet var ju löjligt men det kanske jag inte ska prata om mer än så. Vet inte om jag skulle bli rädd idag men jag har inte vågat se om den.

Annars tycker jag alla alienfilmer när utomjordingarna ser obehagliga ut är de värsta. Ni vet när de är vita och har svarta stora ögon, ryyys. The ring var också läskig.
  2008-02-18 20:03:24
uncle_funk
Registrerad: 2007-12-31
Haha!
Jag såg "the ring" med ett par kompisar, då den ena kompisen tänkte ringa precis efter man fick se "filmen" i filmen. Men misslyckades, det var någon annan som ringde precis efter filmen (vilken jävla bra timing) vilket var kompisens pappa. Den andre kompisen kunde knappt sova den natten.
HAHAHA
Själv tycker jag den inte alls är läskig, dagens skräckfilmer är inte alls läskiga över huvudtaget.
__________________________

EUREKA! Sa Newton när han fick ett  äpple i skrevet.
  2008-02-19 17:20:46
rednaxela
Registrerad: 2005-11-28
[rec] har jag hört ska vara läskig.
__________________________

Jag ogillar dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att hålla dem.
  2008-02-19 18:08:01
Lepre
Registrerad: 2005-02-18
De rykten du hört stämmer rednaxela. Kanske dags att uppdatera den här tråden och mina inlägg med att helt enkelt säga:

[Rec]
__________________________

"I'm not even supposed to be here today!"
[Inlägget redigerades av Lepre 2008-02-19 18:08:20]
  2008-04-12 21:20:55
sellsve
Registrerad: 2008-03-15
Jag har två skrcäkfilmer jag blivigt rädd utav.
Jag tycker att det finns föör många dåliga och jag blir inte lätt rädd för just skräckfilmer, mer sarkastisk.
Men två stycken har jag endå.

1. The hills have eyes.
En småäckligfilm men som har det där lilla extra som får en att inte vilja vara ensam för en sekund.

2. [Rec]
Oerhört skickligt gjord, och den får till den där verklighetskänslan som få skräckfilmer levererar.
Bra story också trots Zombie-temat.
Hele klart den bästa skräckisen jag sett i alla fall.
Jag var alldels svättig när filmen var slut.
  2008-04-12 22:31:42
homestarjr
Registrerad: 2008-03-29
the hills have eyes är sjuukt dålig XD jag skrattade mig igenom den...
de enda läskiga filmerna jag kan komma på nu som jag faktiskt har blivit rädd av är the omen och djurtjyrkogården...

Ò_Ó
  2008-04-13 00:58:16
uncle_funk
Registrerad: 2007-12-31
[Rec]
__________________________

EUREKA! Sa Newton när han fick ett  äpple i skrevet.
  2008-07-06 13:53:04
diako
Registrerad: 2008-07-06
för att vara ärlig så finns det inte riktigt många filmer som är riktigt skrämmer folk .men här är 4 st av dom jag gillar mest .

1. saw 1 . för det mesta är den äcklig men mycket smart .bra handlig och fantastiskt skådespeleri..

2.the signs . mycket spännande men sakta men säker blir det allt läskigare.

3. alla helgonas blodiga natt. mycket bra film och musiken gör det mer skrämmande

the texas chaninsaw massacre .  mycket bra film bra handling och den är baserad på en sann historia.
  2008-07-06 15:33:54

keep metal or die
  2008-07-15 14:19:22
dawe100
Registrerad: 2006-04-17
The Texas Chainsaw Massacre är en stor favorit hos mej.
Men [rec] har jag inte sett än
Om jag lyssnar på vad folk säger om den så ska väl den total krossa Tcm?

fucking bells
  2008-10-14 18:24:51
pufred
Registrerad: 2008-10-13
Ingen inbördes ordning
motorsågsmassakern - den nästan dokumentära klassikern om en riktigt störd familj.
The thing - skapar en paranoid stämning
Psycho - Ett mästerverk
The Shining - Har aldrig sett en kusligare stämning av en unge som cyklar
När lammen tystnar - Hannibal
Det sjätte sinnet - verkar som det nästan bara är jag som gillar den
The Ring - den amerikanska. läskigaste på länge
  2008-10-17 23:41:48
C12
Registrerad: 2008-10-13
Beror nog mycket på var, och när, man ser filmen.  Polanskis , Hyresgästen.  Var riktigt otäck första gången jag såg den. Jag minns att jag pustade ut när jag nådde tunnelbanan, här fanns ju bara de vanliga knivviftande ligisterna ( puh ). Då jag såg om den, kunde jag för mitt liv inte förstå vad som varit så otäkt.
  2008-10-18 11:57:28
Dan banan
Registrerad: 2006-04-01
Börjat bli lite tjatigt att tugga frågan angående bästa skräckfilmen etc.
Men givetvis gör jag min plikt och lyfter fram en minnesvärd titel.

The Blair Witch Project (1999)

Perfekt rysare när du vill sabotera ditt friluftsliv för alltid.

__________________________

Har sammanfogat en lista över sevärda rysare från den senare tiden inklusive trailers, se min profil.