Forum » Film » Filmdiskussion, generell » Lurad av att se film på bio?          Lurad av att se film på bio? 2010-01-21 13:41:58
heroin
Registrerad: 2007-02-16
Tjena tjena

Idag satt jag och funderade på en sak, nämligen skillnaden mellan att se en film på bio jämfört med hemma och hur det kan påverka hur man betygsätter en film sedan.
Eftersom det alltid är en sådan upplevelse att se en film på bio har jag nog många gånger gett filmer orättvist höga betyg just pga att ljudet och bilden varit så fantastiskt bra (och filmens handling, skådespelare etc egentligen varit ganska kassa).
Till exempel "My Bloody Valentine", såg den på 3D-bio och kom på mig själv med att tycka den var riktigt bra. När jag sedan tänkte efter på vad den verkligen handlade om osv insåg jag att den egentligen var rätt usel, men jag hade låtit mig luras av de sjukt snygga 3D-effekterna, och det grymma ljudet på bion.

Därför tror jag att många filmer jag bara sett på bio och sedan recenserat ofta har orättvist högt betyg och hade fått betydligt lägre betyg om jag sett dem hemma på min 14tums-tv i lägenheten.
Bio förbättrar upplevelsen helt enkelt, och kan göra en riktigt dålig film ganska hyfsad (enligt mig iaf).
Kanske borde man se en film i stil med "Lilla Jönssonligan på kollo" eller något annat riktigt lågvattenmärke på bio bara för att se om min teori stämmer.
Någon mer än jag som upplevt detta?
[Inlägget redigerades av heroin 2010-01-21 15:51:03]
  2010-01-21 15:42:40
dawe100
Registrerad: 2006-04-17
Jag ser nästan alla filmer på datorn, tror att det gör mycket att se Äventyr som typ 2012 på bio.

Även skräckfilmer, fast ser man dom ensam hemma med bra ljud så funkar det minst lika bra.

Ett drama skulle jag aldrig lägga ner pengar för att se på bio.

He used to fuck movie stars and sniff coke in his dreams.
  2010-01-21 19:58:37
Zirgo
Registrerad: 2004-12-07
Jag tror att formatet man ser det igenom spelar roll absolut, men det kan alltid hjälpa att man inte springer och betygsätter en film direkt efter att man sprungit ut från biografen, men väntar ett tag och låter upplevelsen lägga sig lite. Kan man därefter fortfarande se framför sig den där "wow" känslan, tja då är det bara att smälla på betyget och skriva recensionen.

"Monster", the best anime around?
  2010-01-21 20:58:30
dawe100
Registrerad: 2006-04-17
Zirgo, har inte tänkt på detta förut. Riktigt bra sagt.

He used to fuck movie stars and sniff coke in his dreams.