| Idag fredag avslöjades det vem som blir nästa James Bond. Mannen heter.....Daniel Craig! Daniel Craig får huvudrollen i Casino Royale och blir därmed den sjätte mannen att spela Ian Flemings agenthjälte i en officiell Bondfilm. Detta enligt TT Spektra. Den 37-årige skådespelaren presenterades på fredagen vid en presskonferens i centrala London på vilken han gjorde en effektfull entré. Han kom åkande i en öppen motorbåt, flankerad av marinkårssoldater, på Themsen och steg ombord på fartyget HMS President där han mötte världspressen som den nye Bond. - Vi ägnade två år åt sökandet. Vi tittade på 200 skådespelare från både England och utomlands. Till slut valde vi Daniel och han var den enda vi erbjöd filmen. Det har sagts att vi erbjudit rollen till andra, men det är inte korrekt, säger Bondproducenten Michael G Wilson till TT Spektra. Sedan det tidigare i år stod klart att Pierce Brosnan inte skulle fortsätta i hennes majestäts hemliga tjänst har det spekulerats om vem som skulle ersätta honom som 007. Namn som Clive Owen, Goran Visnjic, Henry Cavill och Jude Law har nämnts, men Daniel Craig har länge varit favorit. Men inte ens han fick klartecken förrän i början av veckan, i USA där han var på filminspelning. Svensk premiär på Casino Royale blir det den 17 november nästa år. (TT Spektra) |