Filmbolaget bakom produktionen har nu avslöjat mer detaljer. Nina Frisk är filmens titel och i huvudrollen återkommer Sofia Helin, uppger TT Spektra. - Det är sista delen i min singeltrilogi som började med Fishy (en övningsfilm som aldrig biovisats) och fortsatte med Masjävlar. Jag ville hänga kvar i ämnet lite till, den här gången mot Stockholmsbakgrund, säger Maria Blom i en intervju till TT. Handlingen kretsar kring Nina som lever ett typiskt flygvärdinneliv. På hemmaplan har hon trassliga relationer till sin mor och bror - och så möter hon för första gången kärleken. Kärleken (Marcus) spelas i det här fallet av Daniel Götschenhjelm, en oprövad förmåga som Maria Blom säger att hon "träffat på vid flera olika tillfällen i livet". I övriga roller finns bland andra Sven Ahlström, Gunnel Fred och, som Ninas mamma, Gunilla Nyroos. Sofia Helin säger att hon och Nina Frisk är två mycket olika personer. Ninas flygvärdinneleende har gett Sofia ont i käkarna. Inspelningarna börjar redan på tisdag med sikte på premiär i januari/februari nästa år. |