| Nu står det klart vilka som ska leda Filmkrönikan när programmet drar igång i SVT den 14 september. Andrea Reuter och Göran Everdahl kommer tillsammans med programledaren Helena von Zweigbergk och en gäst att diskutera några av de filmer som går upp på biograferna under veckan, skriver TT. Göran Everdahl var en av Filmkrönikans åtta recensenter från den senaste omgången, och han har även diskuterat film i SVT:s morgonsoffa. Många känner även igen honom från Sveriges Radio P1:s "Spanarna". Andrea Reuter är däremot okänd för de flesta: - Jag är 28 år, född i Finland, flyttade till Stockholm 1999 för att plugga film, tog min magisterexamen 2003 och har sedan jobbat som programansvarig för Stockholms filmfestival och med TV400:s program "400 bio", säger Andrea till TT. Höstens upplaga av "Filmkrönikan" tar ett steg tillbaka till hur programmet såg ut när Sara Wennerblom Arén och Fredrik Sahlin var programledare. Istället för åtta recensenter står endast Andrea Reuter och Göran Everdahl för tyckandet. De är med i vartannat program, och i premiären den 14 september sitter Andrea Reuter i studion. |