Jackson får inte regissera Bilbo (2006-11-21)

Bilbo
Trots miljardsuccén med Sagan om ringen-trilogin letar filmbolaget New Line Cinema efter en ny regissör till filmversionen av JRR Tolkiens första bok om Midgård, Bilbo. Peter Jackson får helt enkelt inte regissera.

- Eftersom New Line bestämt sig för att göra så här tyckte vi att vi var skyldiga er, fansen, ärlig information om vad som pågår, skriver Jackson och hans partner Fran Walsh på communityn TheOneRing.net skriver ST.

Bakom beslutet ligger en rättvist mellan makarnas produktionsbolag Wingnut och filmbolaget, där Jackson och Walsh anser sig ha fått för liten del av vinsterna från Sagan om ringen. New Line Cinema har velat se Bilbo som en del av en eventuell överenskommelse men fått nej och därför klippt banden med Wingnut.

- Det är passion och bara passion som ger en film dess fantasifullhet och hjärta. För oss handlar det inte om kallblodiga affärsbeslut, skriver Jackson och Walsh som tillägger att de önskar nästa regissör lycka till.

Nyheten har orsakat en folkstorm på TheOneRing.net. Hundratusentals fans har besökt hemsidan sedan brevet postades och där smids planer om brevkampanjer och en bojkott av New Line Cinema.
    Relaterat
Inget relaterat till denna artikel
  Kristoffer Örstadius,
redaktör Filmpunkten