Sissela Kyle är en av Sveriges mest uppskattade skådespelare och komiker. Uppvuxen i Partille utanför Göteborg och numera bosatt i Stockholm. Sissela har varit verksam på Stockholms stadsteater, Dramaten, Boulevardteatern och Hamburger Börs. Hon fick en Guldmask för sin roll i farsen Rakt ner i fickan på Maximteatern och har belönats med Stallfåglarnas Humorpris och Povel Ramels Karamelodiktstipendium. Sissela har spelat revy med Lasse Berghagen på Chinateatern och fick mycket beröm för sin roll i musikalen Singin in the rain på Oscarsteatern 2006. Publikpris - nytt för i år Vid Guldbaggen den 22 januari kommer ett nytt pris att delas ut av Svenska Filminstitutet: Biopublikens pris. Det är också första gången i Guldbaggens 42-åriga historia som ett publikpris delas ut. Vilken svensk film som får priset kommer att avgöras vid en telefonomröstning under galakvällen. TV-publiken kommer då att kunna rösta på tre nominerade filmer. - Vi behöver nu den svenska biopublikens hjälp att nominera årets tre bästa svenska långfilmer så att vi kan kröna en publikprisvinnare under galakvällen, uppmanar Svenska Filminstitutets VD Cissi Elwin som också varit initiativtagare till priset. |