Bästa film Farväl Falkenberg Förortsungar Storm Bästa regi Jesper Ganslandt för Farväl Falkenberg Ylva Gustavsson och Catti Edfeldt för Förortsungar Anders Nilsson för När mörkret faller Bästa kvinnliga huvudroll Haddy Jallow för rollen som Fatou i Säg att du älskar mig Oldoz Javidi för rollen som Leyla i När mörkret faller Amanda Ooms för rollen som Lisa i Sök Bästa manliga huvudroll Jonas Karlsson för rollen som Anders i Offside Anastasios Soulis för rollen som Jonas i Underbara älskade Gustaf Skarsgård för rollen som Johan i Förortsungar Bästa kvinnliga biroll Lia Boysen för rollen som Vera i Sök Lena Endre för rollen som Vonna i Göta Kanal 2 - Kanalkampen Lena Nyman för rollen som Edith i Att göra en pudel Bästa manliga biroll Peter Engman för rollen som Håkan i När mörkret faller David Johnson för rollen som David i Farväl Falkenberg Anders A Rosendahl för rollen som Roffe i Hemligheten Bästa manuskript Jesper Ganslandt och Fredrik Wenzel för manuskriptet till Farväl Falkenberg Ylva Gustavsson och Hans Renhäll för manuskriptet till Förortsungar Anders Nilsson för manuskriptet till När mörkret faller Bästa foto / George Eastman award Crille Forsberg för fotot i Om Gud vill Peter Gerdehag för fotot i Hästmannen Linus Sandgren för fotot i Storm Bästa utländska film Att återvända/Volver Babel De andras liv/Das Leben der Anderen Bästa kortfilm Aldrig som första gången Mannen som inte kom någonstans Tillväxtsjukan Bästa dokumentärfilm Alice och jag Jag minns Håkan Alexandersson Vikarien Ytterligare två Guldbaggar kommer att delas ut för Bästa prestation inom bild respektive ljud. Dessutom kommer en Hedersguldbagge att delas ut, likaså en Gullspira (för en person som gjort enastående insatser inom barnfilmen), Biopublikens pris samt Ingmar Bergman-priset. |