- Jag säger som drottning Elisabeth II gjorde, "Annus Horribilis", vilket förskräckligt år. Jag har varit på bio sedan 1935 och det här är det sämsta filmåret i Sverige sedan dess, säger Sundgren till SVT. Sundgren var inte heller nöjd med de nominerade filmerna till Guldbaggepriset för Bästa film: - Jag tycker inte om någon av filmerna. Sonet Film:s vd: "Det har varit ett ointressant år" Även Sonet Film:s vd Peter Possne som stoltserade med 16 Guldbaggenomineringar är kritisk till årets filmår, i en intervju i Dina Pengar: - Jo, det har varit ett ointressant år. När vi för ett par år sedan började planera för 2006 så märkte vi att det fanns färre intressanta projekt. Filmindustrin är dessutom inne i ett liknande stålbad som musikindustrin genomgår, och det märks att kraven är högre för att en film ska bli en succé. Man kan välja att se det som problematiskt eller en rolig utmaning. Om publiken bara vill ha riktigt stora upplevelser när det går på bio, som inte funkar lika bra hemma på dvd, då kommer vi vara tvungna att ge dem det. |