| Tidigare i eftermiddag meddelade SF att de inte längre är aktuella som köpare av Sandrew Metronomes biografkedja. Redan nu står det klart att köparen istället blir Triangelfilm. Triangelfilm AB har ingått ett avtal med Sandrew Metronome AB, som innebär att Triangelfilm med partners tar över bolaget Sandrew Metronome Sverige AB och dess biografer i Sverige den 2 maj 2005. Sedan mitten av februari har samtal och senare förhandlingar förts mellan de två parterna om Sandrew Metronomes biografer i Sverige. Kedjan omfattar 22 biografenheter och 89 salonger i 15 städer. Köpeskillingen för övertagandet är 56 miljoner SEK. - Processen med att få verksamheten såld har pågått under lång tid. Det var viktigt för oss att hitta en lösning på denna krävande situation. Inte minst av hänsyn till organisationen och de anställda, säger Morten Kongrød, koncernchef på Sandrew Metronome AB i ett pressmeddelande. - Jag är lättad och glad över affären. Det har varit en intensiv förhandlingsperiod, men jag är mycket nöjd över utgången. Nu kan vi koncentrera oss på en spännande framtid med en fortsatt konkurrens på biografmarknaden, säger Mattias Nohrborg, VD på Triangelfilm AB. |