Felix och Måns Herngren gör film ihop (2005-06-09)
Felix och Måns Herngren gör en film tillsammans, skriver TT Spektra. I filmen Varannan vecka spelar de två bröder med trassliga relationer.

De båda komikerna har själva skrivit manus och regisserar filmen tillsammans med Hannes Holm och Hans Ingemansson.

Filmen utspelar sig i Stockholm. Felix Herngren spelar skild bror till Måns Herngrens rollfigur, vars äktenskap går i kras, vilket förändrar deras bådas liv på ett fundamentalt sätt.

- När man bollar idéer kring två bröder så dyker det upp en massa saker och när vi tittade på alla A4-sidor med grejer vi kommit på så var 70 procent av sakerna kring det här livet man lever i en storstad och kring skilsmässor, säger Felix Herngren till TT Spektra.

Inspirationen till filmen kommer bland annat från filmmakarnas egna liv. Bröderna Herngren och Hannes Holm har skapat sig karriärer på att göra filmer om trassliga mänskliga relationer. När de nu öppet säger att filmerna är någorlunda baserade på deras erfarenheter är det många som kanske hoppas få se en glimt av hur förhållandet mellan Måns Herngren och hans ex-fru Lena Philipsson var eller hans nuvarande med höjdhopparen Kajsa Bergqvist. Men biobesökaren kommer inte att hitta ledtrådar från filmmakarnas kända ex-fruar och tidigare flickvänner, även om många säkert kommer att försöka tolka det så.

Förutom huvudrollerna är inga ytterligare skådespelare klara. Något premiärdatum finns inga uppgifter om.
    Relaterat
Inget relaterat till denna artikel
  Kristoffer Örstadius,
redaktör Filmpunkten