Inspelningsstart för fjärde Lilla Jönssonligan-filmen (2005-08-03)
Idag startar inspelningen av den fjärde filmen om lilla Jönssonligan, skriver SF i ett pressmeddelande. Ännu en gång får vi följa Charles-Ingvar "Sickan" Jönsson och hans kamrater Ragnar Vanheden och Harry Kruth på ett spännande sommaräventyr. Filmen utspelar sig i nutid till skillnad från de tidigare som varit 50-talsinspirerade. Inspelningen pågår i Stockholmstrakten under perioden 3 augusti – 13 september.

Sommarlovet är i full gång. Sickan, Vanheden och Harry är målmedvetna och självsäkra över att få tag på autografen från sommarens mest eftertraktade artist, Dani D. En unik autograf eftersom hon inte skriver några. Trots Sickans geniala plan visar det sig att det inte är så lätt som Jönssonligan trodde.

Lilla Jönssonligan gestaltas av helt nya unga förmågor, Mikael Lidgard är Sickan, som Vanheden ser vi Axel Skogberg, Harry spelas av Hugo Flytström och som Harrys ögonsten Doris får vi se Anna Ida Hallberg.

Anna Fredriksson har skrivit manus med manusbearbetning av Andreas Tibblin och för regin står David Berron. Producenter är Christjan Wegner och Fredrik Holmström.

Lilla Jönssonligan och stjärnkuppen som filmens titel blir har biopremiär i januari/februari 2006.
    Relaterat
Inget relaterat till denna artikel
  Kristoffer Örstadius,
redaktör Filmpunkten