| Den 2 maj i år köptes Sandrew Metronomes biografkedja i Sverige av filmbolagen Triangelfilm AB, s/s Fladen AB och Atlantic Film AB. Sen dess har stora och långa diskussioner pågått rörande vad biokedjans nya namn ska bli. Ikväll blev det offentliggjort - det nya namnet blir "Astoria cinemas" och är anmält till Bolagsverket. - Det var svårt att välja namn och det tog tid, men det är ju ändå ett namn som är tänkt att vara länge så vi valde med omsorg, säger bolagets VD Mattias Nohrborg till Filmpunkten. Astoria ska står både för det traditionella och det moderna, men varför de valde just det namnet vet inte Nohrborg: - Det är för att alla ska fråga vad det betyder, säger han ironiskt och tillägger sedan att han tycker namnet låter fräscht. Den nygamla biografkedjan strävar efter att hålla en bättre service än konkurrenten SF med öppetider inte bara mellan 18-24. Men samtidigt som de satsar på kvalité och bred profil kommer de satsa på ökad marknadsandelar: - Redan nu har vi ökat andelarna från 14% då vi tog över till 19% idag. - Vi arbetar för fullt med hela den grafiska profilen, allt från logotyper till homogen design i ombyggnader av biograferna. Detta helhetskoncept kommer att presenteras senare under hösten. Det är en process som måste ta den tid det tar. Men vi jobbar under högtryck, och den grafiska profilen kommer att hålla högsta nivå, lovar Mattias Nohrborg. Mattias Nohrborg tror att det nya namnet är inkört hos folk i mitten av december. Hur det går får vi se! |