En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

X-Men: The Last Stand

Äventyr :
Science Fiction:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,2
(177 betyg)
Sätt ditt betyg:

X-Men: The Last Stand Köp filmen på CDON
Äventyr :
Science Fiction:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,2
(177 betyg)

Handling: Man har funnit ett botemedel mot mutanter vilket hotar att förändra historien för evigt. För första gången har mutanterna nu ett val: att fortsätta leva med sina mutantkrafter trots att det isolerar dem från omvärlden, eller ge upp sina krafter och bli vanliga människor.

Den omvälvande möjligheten ställer konflikten mellan mutantledarna Charles Xavier, som förespråkar tolerans och samexistens, och Magneto, som tror på principen att bara de starkaste ska överleva, på sin spets och blir utlösningsfaktorn till den slutgiltiga uppgörelsen mutanterna emellan.

Fakta:
År: 2006
Regissör: Brett Ratner
Originaltitel: X-Men: The Last Stand
Alternativ titel:X-Men 3
Ursprungsland: USA
Längd: 01:44
Medverkande:
Hugh Jackman
Halle Berry
Anna Paquin
Patrick Stewart
Famke Janssen
Rebecca Romijn
Ian McKellen
Kelsey Grammer
Ellen Page
Shawn Ashmore
Aaron Stanford
Ben Foster
Olivia Williams
James Marsden
Shohreh Aghdashloo
Vinnie Jones
Stan Lee
Daniel Cudmore
Fler personer
Bilder:

Copyright Twentieth Century Fox
Fler bilder


Mest populära recensionerna

be0wulf
gav betyget:

X-men 3 är verkligen den bästa av de tre. Wow, jag blev faktiskt positivt överraskad! Mycket livligare, mer lättsamma kommentarer som faktiskt ofta var roliga och allmänt coola. Skådespelarna var mycket mindre stela(Hugh Jackman har väl alltid varit den bäste skådespelaren i X-men; nu kommer andra karaktärer fram lite) och filmen fick också mer humor och mer karisma. man känner verkligen med alla karaktärer i filmen. Och nu får man inte det värdelösa intrycket av att X-mensnubbarna, och kanske ett halvt dussin andra som är med Magneto, är de enda mutanterna som finns. Nej, många mutanter kommer plötsligt fram i vardagslivet på ett sätt som gör denna film mycket mer trovärdig än de andra. Enda minuset i den här är att jag aldrig riktigt har gillat Storm, Tjejen-med-vita-locken-som-jämt-har-något-sorts-problem och Freeze(som btw faktiskt gjorde ett roligt inslag när han slogs mot Inferno och skallade honom), men man kan leva med det.


Denna film är inte min favorit, men ligger rätt högt upp på min lista, överraskande nog.

Sophie
gav betyget:

Den allra mest storslagna filmen om X-Men. Det X-Men - filmerna har gemensamt enligt mig är ett djup som liknande filmer saknar. Det ställs etiska frågor och man tvingas fundera. Detta blir extra tydligt i trean. De olika budskapen blir visserligen lite plottriga, men X-Men: The last stand utgör en utmärkt konkurrent till seriens första film.
"They wish to cure us... and I say we are the cure."

Goliatbagge
gav betyget:

Det här är den tredje filmen om superhjältarna X-Men. I mina ögon bjuds det inte på något nytt jämfört med de tidigare filmerna utan det är precis samma upplägg som vi har sett förut. Snygg action, men å andra sidan väldigt korkat och ologiskt. Den nya och dessutom snyggaste karaktären Angel ges inget utrymme alls och finns endast till för en enda scen i filmen - som dessutom är oerhört klyschig. Det som potentiellt kunde vara djupt och tänkbart i filmen förstörs av det höga tempot och ytligheten. Förutsägbart, men fortfarande klart godkänt ögongodis. Gillar man de första filmerna, så gillar man säkerligen den här.

Senaste recensionerna

Ajice
gav betyget:

Jag älskar x-men, är ett stort fan men tycker inte filmerna lever upp till mina förväntningar, det finns potential men den kommer aldrig till sin fulla rätt.

Dront25
gav betyget:

Jag blandar ihop de tre första x-men filmerna en del, men jag är ganska säker på att det var den här som kunde ha blivit bäst, men saknar något. Hmm måste se dem igen.

Putte05
gav betyget:

X-men filmerna håller samma nivå. Bra men inte mer än så.

Shcookie
gav betyget:

En mycket bra avslutning för X-men serien. Handlingen är bättre än någonsin förut, Skådisarna överträffar sig själva ännu en gång, Specialeffekterna är väldigt bra, manuset välskrivet... Ja, allt är bara så mycket bättre helt enkelt.
Dock har de två första filmerna en mycket speciell plats i mitt filmhjärta, vilket gjorde att det var svårt att bestämma sig vilken av de jag gillade bäst.
Men ja, den här är helt klart bäst av de tre, kom jag fram till.

Synd vad som hände med min kära Mystique bara, fastän jag förstår hur det behövdes för handlingen. Aja, hon fick ju ändå rätt häftiga scener i den här filmen, fastän de var få.

Om du gillade de första två filmerna, kommer du nog gilla den här lika mycket, om inte ännu mer.
Se den, se den!

Teddybjorn_kille
gav betyget:

Ganska cool film om goda monster som kämpar med orätvisan

Spike
gav betyget:

Alladeles för rörig.

Filmälskarn
gav betyget:

Helt okej föratt vara en trea i en serie

Mer fakta:
Biopremiär: 2006-05-24
Filmpunkten-id: 10451
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
X-Men (2000)
X-Men 2 (2003)
X-Men: Days of Future Past (2014)
X-Men: Apocalypse (2016)
Logan (2017)
New Mutants,The (2018)
X-Men: Dark Phoenix (2018)