En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Mask, The

Komedi:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,1
(279 betyg)
Sätt ditt betyg:

Mask, The Köp filmen på CDON
Komedi:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,1
(279 betyg)

Handling: Stanely Ipkiss lever ett synnerligen tråkigt och trist liv. Hans chef på banken gapar och skriker åt honom, och hans enda vän är en liten jycke. Men allt detta förändras när han hittar den magiska Masken. Den ger honom superegenskaper som Stålmannen skulle bli kryptonitgrön av avundsjuka över. Likt en tornado gör han rent hus bland översittare, chefer och livsfarliga skurkar. Och så vinner han naturligtvis drömtjejens hjärta på köpet

Fakta:
År: 1994
Regissör: Chuck Russell
Originaltitel: The Mask
Ursprungsland: USA
Längd: 01:37
Medverkande:
Jim Carrey
Cameron Diaz
Peter Riegert
Peter Greene
Amy Yasbeck
Richard Jeni
Orestes Matacena
Tim Bagley
Nancy Fish
Johnny Williams
Reg E. Cathey
Jim Doughan
Denis Forest
Joseph Alfieri
Fler personer

Mest populära recensionen

gladatony
gav betyget:

Kul filmidé, där Jim Carreys överdrivna stil för en gångs skull fungerar utmärkt! Fantasifulla och roliga filmeffekter sätter krydda på historien. I den här filmen gör Cameron Diaz sin debut som skådespelerska. Hennes entré i filmen - och i filmvärlden – är oförglömlig!

Senaste recensionerna

Borr
gav betyget:

Den här rollen gör Jim Carrey helt klockrent. Han är verkligen gjord för detta. Tyvärr är det alltför lång tid mellan tillfällena han har masken på sig, vilket gör att filmen blir en aning seg på sina håll.
Men en 3:a är den absolut värd.

Nikita
gav betyget:

Jag såg denna tillsammans med två klasskamrater, när den hade biopremiär; då var jag 11. Jag tyckte den var mycket häftig då. Det är ett tag sedan jag såg den sist, men jag tycker nog fortfarande att den är rätt rafflande, och kul. Och osmaklig är den nog aldrig (i mitt tycke). Jag har nog nästan inget ont att skriva om denna film; möjligtvis att den är lite fjantig. En 4:a är den alla gånger värd!

mysgrabben
gav betyget:

Rolig och underhållande. Jim Carrey passar ju perfekt i såna här roller.

rednaxela
gav betyget:

Som vanligt visar jim carrey att han är en otroligt duktig skådespelare med en förvirrad personlighet.Jag kan inte göra annat än att säga att filmen hade två sidor den roliga och den underhållande se den du kommer inte att bli besviken.

wildpalm
gav betyget:

Carrey i en av sina första storroller. Diaz är dessutom hur fin som helst. Ingen favoritgenre men det är omöjligt att inte älska Carrey. Hunden är suverän. Stark trea!

Christiian2
gav betyget:

Världens bästa skräckfilm och denna kan jag tänka mig att se igen!

Filmälskarn
gav betyget:

Rolig ibland och lite underhållande då och då.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 1077
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: