En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Kill Your Darlings

Komedi:
Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 1,9
(9 betyg)
Sätt ditt betyg:

Kill Your Darlings Köp filmen på CDON
Komedi:
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
1,9
(9 betyg)

Handling: En ung svensk snabbmatsfotograf lider av skrivramp när han under en vistelse i Los Angeles förgäves försöker skriva ett filmmanus. Som av en händelse träffar han en oemotståndlig äldre kvinna som lockar med honom på en halsbrytande färd genom Mojave-öknen. Tätt bakom dem reser en udda grupp självmordsbenägna patienter på väg till sin ärelystna kändispsykolog i Las Vegas. De parallella historierna vävs allt tätare samman i takt med att gränsen mellan verklighet och fantasi suddas ut.

Fakta:
År: 2006
Regissör: Björne Larson
Originaltitel: Kill Your Darlings
Ursprungsland: Sverige, USA
Längd: 01:34
Medverkande:
Andreas Wilson
John Savage
Lolita Davidovich
Alexander Skarsgård
Stellan Skarsgård
Fares Fares
Bilder:

Copyright Sony Pictures Releasing (Sweden) AB

Senaste recensionerna

ludvigssonida
gav betyget:

INgen film man behöver se..

SturmundDrang
gav betyget:

Schysst och ovanligt (för att vara svensk) proffsig underhållning. Fram till slutet. Allt gull drog kraftigt ner betyget.

Lepre
gav betyget:

Kill Your Darlings är en väldigt originell film. Men för det måste den inte vara bra. Den är tvärtom rörig och dålig. Fotot är helt värdelöst, ibland suddigt och ibland verkar kameramannen lite för skakis. Skådespeleriet är fruktansvärt trist. Andreas Wilson är ingen bra skådespelare, när han dessutom snackar engelska blir allt bara helt fel. Fares Fares är som vanligt rolig och Skarsgård har en udda roll som han spelar bra. Kill Your Darlings är en lång road-trip där alla mest springer omkring och larvar sig. Bara mot slutet visade jag intresse när jag förstod vad det hela gick ut på. Två berättelser som synkas utan att ha något med varandra att göra. Förklaringen kommer mot slutet, alltså bra idé, dålig film.

omanlig
gav betyget:

en film som lämnade spår i huvudet. en timme efter kommer jag fortfarande på migsjälv med att leta kopplingar mellan grejer i huvudet. snygg va den också.. men ibland lite b... men bara lite.

Mer fakta:
Biopremiär: 2006-04-14
Filmpunkten-id: 11495
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: