En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Stay Alive

Rysare:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,5
(63 betyg)
Sätt ditt betyg:

Stay Alive Köp filmen på CDON
Rysare:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,5
(63 betyg)

Handling: Ett gäng ungdomar kommer över ett kusligt skrämmande tv-spel. Spelet utspelar sig på ett 1700-talsgods, där den respektlösa dödsgrevinnan en gång bodde. Efter att ha spelat spelet gör ungdomarna den rysliga upptäckten att det finns en kopplig mellan deras egna livsöde och hur de dör i spelet. Deras verklighet vävs samman med spelet och för att överleva inser ungdomarna att de måste besegra grevinnan medan de fortfarande lever, både i spelet och i verkliga livet.

Fakta:
År: 2006
Regissör: William Brent Bell
Originaltitel: Stay Alive
Ursprungsland: USA
Längd: 01:25
Medverkande:
Jon Foster
Frankie Muniz
Samaire Armstrong
Sophia Bush
Jimmi Simpson
Adam Goldberg
Milo Ventimiglia
Maria Kalinina
April Wood
Monica Monica
Rio Hackford
Jim Bishop
James Haven
Cynthia LeBlanc
Elton LeBlanc
Billy Louviere
J. Richey Nash
Billy Slaughter
Fler personer
Bilder:

Copyright AB Svensk Filmindustri
Fler bilder


Mest populära recensionerna

wildpalm
gav betyget:

Betydligt mer underhållande än vad jag trodde. Om man bara accepterar manuset så funkar den rätt bra hela vägen. Välgjort och spännande!

Sophie
gav betyget:

När man ska se en rysare får man allt oftare acceptera grovt långsökta och orealistiska manus, och Stay Alive är inget undantag. Jag menar, kom igen - en blodtörstig grevinna förpassar innan sin död sin själ till ett modernt illegalt dataspel där hon kan hämnas på alla som spelar det och återigen bada i blod. Please! Det som på ytan är en smått originell skräckfilm utvecklar sig till en regelrätt rysare där gränsen för både logik och realism brutalt misshandlas - allt för att få till ytterligare billiga skrämseleffekter. Detta sker hela filmen igenom och blir riktigt tröttsamt. Bortsett från Adam Goldberg är skådespelet rent ut sagt dåligt, och jag sket fullständigt i de brutala dödsfallen. Det var fult och föga påhittigt. Och just när jag trodde att filmen var slut och min plåga över så kom slutscenen. Jösses! Det kommer utan tvekan en uppföljare till den här skitfilmen.
"I beta-tested for a while. It sucked. It's kinda like eating a beav - it's awesome at first, then it's just goddamn monotonous."

Dan banan
gav betyget:

Fräck och bra film-ide måste jag erkänna ,men det glömmer man när man ser resultatet. Det brister på många punkter enligt mig, manuset känns smått töntigt stundtals, karkatärerna för slitna, också att filmen känns på tok för kort, men man blir ju faktiskt skrämd någon gång då och då,vilket räddar betyget från att trilla till en etta...

Senaste recensionerna

Emma84
gav betyget:

3+ för en film som faktiskt får mig att bli rädd flera gånger. Främst miljöerna (til och med dataspelsmiljöerna) är kusliga. Storyn känns till en början riktigt bra, men ju mer filmen lider desto mer känns det som att det blir för mycket av det goda. Det knns helt enkelt föroverligt (trots att det faktiskt är övernaturlighet). Slutet är kort och lämnar mycket åt tittaren. Jag hade nog önskat att få lite mer förklarat. Men filmen ger faktiskt till och från riktigt kalla kårar och i endel scener vågar jag inte ens titta. Så filmen får en stark trea.

antoniuz
gav betyget:

stark 2'a

movie-king
gav betyget:

dåligt gjord men coolt slut

redlefto
gav betyget:

visst beck, wallander och arn är bra svenska filmer. men detta är bara patetiskt.

freddyvonmetal
gav betyget:

rätt ok film..då stinker det mycket b-film

Skumbjörn
gav betyget:

Jag tyckte den här filmen var bättre än väntat :) så en stark fyra

wildpalm
gav betyget:

Betydligt mer underhållande än vad jag trodde. Om man bara accepterar manuset så funkar den rätt bra hela vägen. Välgjort och spännande!

Mer fakta:
Biopremiär: 2006-07-21
Filmpunkten-id: 11783
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: