En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Cat Returns, The

Barn/Familj:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,4
(18 betyg)
Sätt ditt betyg:

Cat Returns, The Köp filmen på CDON
Barn/Familj:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,4
(18 betyg)

Handling: Haru är en tjej som inte lyckats något vidare och hela tillvaron försämras från dag till dag. Men allt kulminerar när hon räddar en katt från att bli överkörd. Katten tackar Haru för att hon offrat sitt liv för honom.

Haru blir uppsökt efter en dag av en parad av vandrande katter, ett led som hyllar kungen av Kattlandet. Kattkungen vill personligen tacka Haru för att ha räddat hans ende son. Kungen ger gåvor som bara en katt skulle älska; kattmynta, möss, kattsvansar (en blomma).

Men när kungen erbjuder Haru att gifta sig med prinsen och för evigt bo i Kattlandet, kan inte Haru undkomma det öde som dukats upp för henne.

En röst säger henne att söka upp Kattbyrån (en hjälporganisation för Kattastrofer). Där träffar hon Muta, en stor vit katt, korpen Toto och Baron Humbert von Gikkingen, en katt med mänskliga drag.

Fakta:
År: 2002
Regissör: Hiroyuki Morita
Originaltitel: Neko no ongaeshi
Alternativ titel:Le Royaume des Chats
Alternativ titel:Kattprinsen
Ursprungsland: Japan
Längd: 01:15
Ingår i tema: Studio Ghibli

Kattdjur

Medverkande:
Chizuru Ikewaki
Yoshihiko Hakamada
Aki Maeda
Tetsu Watanabe
Yôsuke Saitô
Takayuki Yamada
Hitomi Sato
Tetsuro Tamba
Mari Hamada
Kenta Satoi
Anne Hathaway
Cary Elwes
Peter Boyle
Judy Greer
Andrew Bevis
Tim Curry
Kristine Sutherland
Andy Richter
Elliott Gould
Kristen Bell
Katia Coe
Rene Auberjonois
Fler personer
Bilder:

Copyright Toho Company

Senaste recensionerna

Rymdis
gav betyget:

Inte lika helgjuten som andra ghiblifilmer, men mycket bra som barnfilm betraktad. Jag skulle ha tyckt att det var den bästa film jag någonsin sett när jag var nio!

flingan94
gav betyget:

Jätte bra film ! den är så himla bra man blir glad av den!

MJlover
gav betyget:

en härligt underbar film :) älskar denna skapare :)

Goliatbagge
gav betyget:

Det här är en film från Studio Ghibli som hör till de sämsta jag har sett från dem hittills. Den härliga fantasin är typisk för Ghibli-gänget och skiljer sig därför mycket från de tecknade filmerna från väst. I det här fallet anser jag dock att det blir för barnsligt och ingen av karaktärerna sätter sig i hjärtat och en del är till och med förvånansvärt platta. Passar nog bättre för den lite yngre publiken.

ToxicAvenger
gav betyget:

Underbart fantasifull film, med mycket humor.

Stark fyra.

Hook
gav betyget:

En spinnande bra film, men anknyttning till dom stora mästerverken inom Anime...

The Cat Returns eller Katteprinsen... är en supereal fantasy singerat Studio Ghibli. Som handlar om det klassika bortglömnda temat; glöm inte bort dig själv. Den har en charm som alla i sin gener men den här har en fördel den har nämligen inga fantasy figurer som blumper (Spirited Away, Det levande Slottet), mest talande katter och fåglar men inget mer si/fi än nödvändigt. Den härliga symboliken att under våra näsor finns en värld för katter, älskar såna härliga moment. Kort men mycket bra på sina ställen, skulle snarare säga att man tycker den är bra pga att den har en sån charmig berättelse och komik av universal klass.

En stark 4:a till The Cat Returns som är en ren och kär, kärleks historia men en mängd obergirplig fantasy bortom våra västerländska hjärnhalvor.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 11955
Filmen är animerad
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Om du lyssnar noga (1995)