En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Snatch

Kriminal:
Action:
Komedi:
Sport:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,8
(229 betyg)
Sätt ditt betyg:

Snatch Köp filmen på CDON
Kriminal:
Action:
Komedi:
Sport:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,8
(229 betyg)

Handling: Diamanttjuven och kuriren Franky Four Fingers anländer till London på väg till New York, där han skall leverera en diamant av enorm storlek till sin chef Avi. Dessutom har Franky i uppdrag att överlämna några mindre ädelstenar till Avis kusin i London, Doug 'The Head'. Franky är helt omedveten om att han går rakt in i en fälla. Boris tänker nämligen med hjälp av sina två hejdukar Vinny och Sol befria honom från diamanten, när han intet ont anande kommer till vadslagningskontoret...

Fakta:
År: 2000
Regissör: Guy Ritchie
Originaltitel: Snatch.
Ursprungsland: Storbritannien, USA
Längd: 01:44
Ingår i tema: Maffia/Gangsters

IMDb Top250

Medverkande:
Jason Statham
Alan Ford
Brad Pitt
Vinnie Jones
Ewen Bremner
Benicio Del Toro
Robbie Gee
Lennie James
Dennis Farina
Rade Serbedzija
Jason Flemyng
Mike Reid
Ade
William Beck
Fler personer

Mest populära recensionerna

filmernas härskare
gav betyget:

En äkta Film-Klassiker.

Blandningen av ett rappt, roligt och genomtänkt manus, störtsköna dialoger, en genomond skurk med flaskbottnade glasögon, gigantiska köttätande grisar, en oförståelig Brad Pitt, en galen jakt på en diamant och stålar, nattsvart och brittisk komik, blodig våld och vapen är genialt sammansatt i en fulkomligt lysande mästerverk.

Film-n
gav betyget:

Urkomiskt mästerverk! Det här är nog en av de roligaste filmerna jag sett. Grymma dialoger och dundersköna skådespelare. Mycket bra klipp och ett underbart foto.Hela filmen är en otrolig röra egentligen, dock utan att bli oförståelig. filmen flyter fram hela tiden. Den börjar på 100% och slutar på 100%. Plus för den väldigt passande musiken. Rekomenderar den starkt. Stark femma.

Senaste recensionerna

Magic
gav betyget:

Den här filmen är verkligen rolig, många spontana flabb blev det. Flertalet skådespelare gör helt underbara rollprestationer, Brad Pitt som vanligt suverän.
Inom sin genre (komedi enligt min mening) får filmen en 5:a.

Antonlikemovies
gav betyget:

En av världens bästa kriminal/komedier!
Älskar filmer från Storbrittanien och Snatch tillsammans med Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Trainspotting och This is England är de bästa.

Cammie
gav betyget:

Den första film av Guy Ritchie som jag har sett - och vilken speciell film. Ritchie har ett mycket originellt berättarsätt; mycket tugg och plötsliga händelser, varvade med dråplig komik. Bra skådespelare gör filmen till en rätt rörig, men sevärd historia.

Skumbjörn
gav betyget:

så oerhört sjuk och knäpp, men de gjorde den så fruktansvärt bra och Brad Pitt e alla tjejers ögongodis i denna fil ett plus för de :D

movie-king
gav betyget:

mycket smart film och jag älskar sånna filmer där dom visar olika historier och när historierna korsar

dawe100
gav betyget:

Störtskön rulle samt brutal ett antal gånger. Bra spel och skön handling, härliga karaktärer. Klart en film värd en plats i dvdhyllan.

LinaF
gav betyget:

Min absoluta favoritfilm. Allt är så klockrent, alla smeknamn som Franky four fingers och Bullet tooth Tony. Allas personligheter. You name it.
Guy Ritchie har gjort ett riktigt mästerverk !

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 12
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: