En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Billy Elliot

Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,5
(222 betyg)
Sätt ditt betyg:

Billy Elliot Köp filmen på CDON
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,5
(222 betyg)

Handling: Livet för en kolgruvearbetares son i norra England förändras för alltid, när han en dag på boxningsträningen hamnar i balettskolan. Den 11-årige Billy går med i gruppen, men håller det hemligt för sin överlägsne bror och sin far, som varit ensamstående sedan modern dog. Danslärarinnan ser talang i Billy.

Fakta:
År: 2000
Regissör: Stephen Daldry
Originaltitel: Billy Elliot
Ursprungsland: Storbritannien
Längd: 01:45
Ingår i tema: Dans

Medverkande:
Jamie Bell
Jamie Draven
Gary Lewis
Jean Heywood
Julie Walters
Bilder:

Copyright Working Title Films


Mest populära recensionerna

Biologen
gav betyget:

"I could've been a professional dancer". Billy Elliots lite gaggiga farmor brukar påpeka det. Och Billy tränar boxning som en riktig karl. Men Billy börjar intressera sig för något helt annat. Vilket retar gallfeber på pappa. Filmen Billy Elliot är en film om att våga göra det man vill, trots yttre motstånd. En film om fördomar, talang, värderingar, uppoffran. En film att älska för den som nån gång kämpat mot konventioner (Men en film som antagligen är obegriplig för den som ägnar sin tid åt att försöka hänga med i trender). Historien är sig ganska okomplicerad - det enkla är det vackra, skådespeleriet är kristallklart, filmen är påfallande snyggt filmad och klippt, musiken är väl vald och snyggt använd, replikerna är välskrivna utan transportsträckor, och de har ju sån skön dialekt där i norra england, och huvudkaraktären har en smittande rytm.

Nefern
gav betyget:

Den går rakt in i hjärtat, denna brittiska pärla! Enda orsaken till att jag inte ger den en femma är att jag inte fick ut så mycket estetisk upplevelse som en 5a kräver, annars var den nämligen perfekt! Känslig, bubbligt varm och söt och medmänsklig, med bra budskap och fin story.

Tinkerbell
gav betyget:

Den är bättre andra gången man ser den.
Väldigt bra film!

Senaste recensionerna

Dront25
gav betyget:

Filmen är bra och det är bra, inlevelsefulla skådespelare men ändp så fastnar jag inte rikigt för filmen och det blir lätt bortglömd.

tårtsmula
gav betyget:

var helt stel av skräck efteråt, riktigt läskig film som får dej till att va nojjig på speglar lääänge

Maicki
gav betyget:

En väldigt bra och fin film. Det finns inte så mycket mer att säga. Den kanske inte har satt några djupare spår i mig men den är absolut sevärd.

MaliciousDelight
gav betyget:

Den här filmen är väldigt speciell, men vacker på sitt sätt. Jag blev dock lite besviken, när jag trodde den skulle vara lite bättre...

MJlover
gav betyget:

en helt okej film, den får en trea för sitt budskap

Skumbjörn
gav betyget:

Mycket bra film med en oerhört stark handling

Natta
gav betyget:

usch vilken dålig film så långtråkig iaf för min smak

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 164
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: