En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

10 000 BC

Äventyr :
Action:
Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,7
(109 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Äventyr :
Action:
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,7
(109 betyg)

Handling: En ung jägare tar sin stam på en farlig resa över ett kargt landskap där de tvingas kämpa mot sabeltandade tigrar och andra förhistoriska rovdjur. På resan upptäcker han en förlorad civilisation och tvingas försöka rädda den kvinna han är förälskad i från en ondskefull krigsherre.

Fakta:
År: 2008
Regissör: Roland Emmerich
Originaltitel: 10,000 BC
Alternativ titel:10,000 B.C.
Ursprungsland: USA, Nya Zeeland
Längd: 01:49
Medverkande:
Camilla Belle
Marco Khan
Omar Sharif
Steven Strait
Cliff Curtis
Tim Barlow
Suri van Sornsen
Reece Ritchie
Mo Zinal
Mona Hammond
Joel Virgel
Nathanael Baring
Joe Vaz
Joel Fry
Fler personer
Bilder:

Copyright Sandrew Metronome


Mest populära recensionerna

Goliatbagge
gav betyget:

Säga vad man vill om Roland Emmerich, men hans förkärlek för spektakulära historier och häftiga effekter har alltid gjort hans filmer intressanta och så även den här gången. Ända sedan jag såg trailern visste jag att det här är en film som jag omöjligen skulle kunna hålla mig borta ifrån. Tråkigt nog är det här en av Emmerichs sämsta och det är framför allt på grund av den tama storyn som är hopplöst klyschig. Att den sedan är fullspäckad med anakronismer och naiva föreställningar var bara väntat, men det gör knappast filmen bättre om man säger så. Däremot gillar jag actionscenerna involverandes mammutar som ger en skön adrenalinkick. Utan mammutar, inget godkänt.

Sophie
gav betyget:

Den här filmen påminner mig mycket om Mel Gibsons Apocalypto (2006). Och samtidigt som Apocalypto är en bättre film på det stora hela måste jag erkänna att jag gillar fotot som är riktigt snyggt. Detta kanske är en skitsak att hänga upp siig på, men jag uppskattar dessutom att namnen på karaktärerna faktiskt känns trovärdiga - i motsats till Jaguar Paw, Turtle Run och Sky Flower. Något jag däremot stör mig på väldigt mycket är att protagonisten och hans närmaste talar engelska, medan fienden framstöter något förvirrat sladder som helt klart är påhittat. Skådespelarna lämnar mycket att önska, och ploten känns VÄLDIGT desperat. Nog för att filmen blir smått spännande mot slutet, men fram till dess är intresset nästan kört i botten. Svag tvåa.

Senaste recensionerna

Frida_OSX
gav betyget:

början var relativt dålig. blev dock bättre i mitten för att sluta lite halvdåligt igen. dock bra skådespel, bra miljöer, och med tanke på hur mycket tid som lagts ner i filmen får jag höja mitt betyg från 2 till 3.
den är välgenomtänkt och noggrannt gjord

iwork4ebay
gav betyget:

En ung jägare tar sin stam på en farlig resa över ett kargt landskap där de tvingas att kämpa mot sabeltandade tigrar och andra förhistoriska rovdjur. På sin resa upptäcker han en förlorad civilisation och tvingas försöka rädda den kvinna han är förälskad i från en ondskefull krigsherre som anser sig äga henne.

Riktigt bra film :)

Tildaa
gav betyget:

Hyfsat bra film, bra effekter.

Putte05
gav betyget:

Underhållande för stunden men filmen når inte upp till några stora höjder. Vissa delar av den är väldigt fåniga och de verkar ogenomtänkta. Väldigt förutsägbar dessutom.

Bilbo_one
gav betyget:

Bra film med mycket spänning. En klar 4:a

wildpalm
gav betyget:

Mycket välgjord och spännande. Lite seg emellanåt.

Aerie
gav betyget:

En riktigt bra film jag såg med mina tjejkompisar.
Den var snyggt gjord, men såhär i efterhand kan jag inte säga at jag kommer ihåg särskilt mycket av handlingen, vilket drar ner betyget.

Mer fakta:
Biopremiär: 2008-03-14
Filmpunkten-id: 17537
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: