En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Steel

Action:
Medlemmarnas medelbetyg: 1,0
(4 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Action:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
1,0
(4 betyg)

Handling: När vapenutvecklaren John upptäcker att hans uppfinningar används av gatugäng försöker han slå tillbaka. Han blir en man av "stål".

Fakta:
År: 1997
Regissör: Kenneth Johnson
Originaltitel: Steel
Ursprungsland: USA
Längd: 01:37
Medverkande:
Annabeth Gish
Judd Nelson
Richard Roundtree
Irma P. Hall
Ray J
Harvey Silver
Charles Napier
Kerrie Keane
Eric Pierpoint
Tembi Locke
Thom Barry
Gary Graham
Eric Saiet
Shaquille O'Neal
Fler personer

Senaste recensionerna

GrandMaster_E
gav betyget:

Steel är en av de många exemplen på att serietidningsfilmer antingen blir bra eller usla. Filmen Steel är det sistnämnda, usel alltså.
Basketstjärnan Shaquille O'Neal spelar en man som tillverkar vapen åt militären, men när han får reda på att hans vapen används av ungdomar på gatan så tar han lagen i egna händer. Han ikläder sig en rustning av stål som är magnetiskt och skottsäker.
Det är bara att lyfta på hatten och inse att basket är det som Shaquille O'Neal skall hålla på med inget annat, skådis är någonting som han inte skall satsa på i vilket fall. Shaquille O'Neal må vara filmens sämsta skådis och att han får så mycket tid framför kameran trycker ner filmen så ohyggligt. Effekterna och humorn är skrattretande dålig och allt kulminerar när Judd Nelson kliver in som skurken Nathaniel Burke.
Vore jag en serietidningsälskare så skulle jag inte slösa min tid på detta avskrap (att filmen SPAWN är bättre säger en del om denna filmen) utan se Spiderman 2 istället.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 1815
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: