En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Den tunna röda linjen

Krig:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,3
(118 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Krig:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,3
(118 betyg)

Handling: En imponerande uppsättning stora skådespelare skildrar på ett realistiskt sätt militären och dess moraliska kaos under andra världskriget. Ett närmast vansinnigt uppdrag att kontrollera en bit land på en ö i Stilla Havet leder till att mängder av soldater offras, en officer ordervägrar och det blir upprinnelsen till ett psykologiskt drama mitt under brinnande krig.

Fakta:
År: 1998
Regissör: Terrence Malick
Originaltitel: The Thin Red Line
Ursprungsland: USA
Längd: 02:50
Ingår i tema: Andra Världskriget

Medverkande:
Sean Penn
Adrien Brody
James Caviezel
Ben Chaplin
George Clooney
John Cusack
Woody Harrelson
Elias Koteas
Jared Leto
Dash Mihok
Tim Blake Nelson
Nick Nolte
John C. Reilly
Larry Romano
John Travolta
John Savage
Mark Boone Junior
Travis Fine
Thomas Jane
Nick Stahl
Fler personer

Mest populära recensionerna

Daniello_
gav betyget:

Här visar Terrence Malick den värsta sidan av krig, dess meningslöshet och vad krig gör med en människa inombords. När en krigsfilm kan bli så vacker är helt otroligt skickligt, mycket berro visserligen på det storslagna fotot och klippningen i filmen. Otroligt att de fick ihop en sån stor hög med stora skådespelare, även om Clooney och Travolta har minimala roller. Sean Penn för all del men Nick Nolte och Jim Caviezel måste ha gjort sina livs roller. Mästerlig krigsfilm.

The masterpiece
gav betyget:

”Den Tunna Röda Linjen” är en plågsamt gripande djupstudie av krigets meningslöshet. Oförglömlig!

S16F
gav betyget:

Kul att se så många stora skådespelare i en och samma film, och med Penn i en av huvudrollerna så blir det riktigt bra skådespelarmässigt.
Annars en snyggt gjord krigsfilm som helt klart förtjänar ett bra.
Synd dock att den var lite onödigt lång.

Senaste recensionerna

Borr
gav betyget:

Får inte mer än en 3:a. Inte så mycket på grund av längden som att det känns som att man redan har sett allt som ingår i filmen. Det finns inte mycket nytt, och som vanligt har amerikanerna svårt att göra krigsfilmer som inte går ut på att framhäva sig själva väldigt fördelaktigt och motståndarna som lite korkade.

Social__Distortion
gav betyget:

Man kan säga att man vet villka iprincip varenda skådespelare är. o vet man inte känner man åtminstone igen dom.. mycket bra film. stark och med bra skådespeleri.. rekomenderar att se den om man gillar krigsfilmer.! Klar 4.a

Khori
gav betyget:

Det enda jag tyckte var mycket bra i filmen var fotot, och det var en klar femma! Vackra miljöer och bra kameravinklar. Själva historian ger jag inte så mycket för och jag tyckte man missade själva poängen med filmen. Alldeles för lång.

Dan banan
gav betyget:

Välgjord, mycket välgjord. Glammoröst foto och samtilga effekter sitter kanon. För att inte tala om manuset som är en ädesten i sig. Men trotts att filmen har en välbyggd filosof-sida så har jag faktiskt svårt att falla för själva helheten. Man kan göra mycket med en sådan rollista men jag faller inte för filosof biten. Den tunna röda linjen känns för lång och det charmiga avrundas aldrig riktigt snittsigt.
Filmen bör dock ses, för här finns mycket energi bakom allting och sånt får man inte missa. Det slår inte fel i alla recensioner trotts att det gjorde det i min. Stark trea.

lindajjj
gav betyget:

En fantastisk film som skildrar krigets absoluta vansinne samtidigt som den är så vacker att man tappar andan. Vilket mästerverk!

Shellix
gav betyget:

Min absoluta favorit inom genren krigsfilmer. Ett hopkok av kända skådespelare och gripande scener. Helt klart en 4:a.

stankovic
gav betyget:

Många bra skådisar bra handling och en bra inblick i krig.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 1828
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: