En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Sex and the City

Komedi:
Romantik:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,3
(147 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Komedi:
Romantik:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,3
(147 betyg)

Handling: Dags att plocka fram Louis Vitton-väskan och Manolo Blahnik-skorna och på nytt ge sig ut på New Yorks gator tillsammans med Carrie, Samantha, Miranda och Charlotte. De är tillbaka! Och den här gången där de verkligen kommer till sin rätt, i större format på bioduken… Sarah Jessica Parker spelar huvudrollen som Carrie Bradshaw, en ”sexualantropolog” för att använda hennes egna ord, som ligger bakom tidningskolumnen ”Sex and the City”. Idéerna till kolumnen hämtar hon ofta från sitt och sina tre bästa vänners liv; snälla och välartade Charlotte (Kristin Davis), tuffa Miranda (Cynthia Nixon) och partypinglan Samantha Kim Cattrall).

Filmen tar vid där den Emmybelönade tv-serien slutade. Carrie är tillsammans med Mr. Big (Chris Noth) och bor och jobbar på Manhattan. Miranda har gift sig med Steve (David Eigenberg), jobbar fortfarande som advokat och bor med sin familj i Brooklyn. Charlotte är gift med Harry (Evan Handler) och har adopterat ett barn från Kina. Samantha har bestämt sig för att pröva lyckan i Los Angeles där hennes pojkvän Smith Jerrod (Jason Lewis) har blivit stor skådespelare. I filmen Sex and the City får vi följa de fyra väninnorna genom sex, kärlek och relationer i staden som aldrig sover.

Fakta:
År: 2008
Regissör: Michael Patrick King
Originaltitel: Sex and the City: The Movie
Ursprungsland: USA
Längd: 02:28
Medverkande:
Sarah Jessica Parker
Kim Cattrall
Cynthia Nixon
Kristin Davis
Chris Noth
Jason Lewis
Evan Handler
Willie Garson
David Eigenberg
Mario Cantone
Lynn Cohen
Julie Halston
Fler personer
Bilder:

Copyright AB Svensk Filmindustri
Fler bilder


Mest populära recensionerna

Shining_pearl_
gav betyget:

Jag har faktiskt aldrig sett serien.. Kanske något snabbt ögonblick då man zappat mellan kanalerna, men nej. Filmen gjorde mig positivt överraskad. Den var mysig, tänkvärd och gripande på sina ställen. Naturligtvis bjöd den också på en hel del skratt. Den var lång- men det var det värt. En del saker var dock löjliga, men en svag fyra är den absolut värd.

kaj08
gav betyget:

Vilket satans dravvel. Det var en av de absolut sämsta filmer jag sett.

lindajjj
gav betyget:

Har man hela serien i en shoebox måste man förstås ha filmen också. Först tyckte jag dock den var alldeles för fånig och störde mig enormt både på Carrie och Charlotte, men filmen tog sig på slutet. Det var bra att den var lång, så det blev som fyra-fem avsnitt, de hann få med lite allt möjligt. Helt okej.

Senaste recensionerna

Pesole
gav betyget:

Jag på att jag kanske borde ha sett hela tv serien först, men det var ändå lätt att se på filmen, tycker den var rätt okey faktiskt. Men nja, kanske inte direkt var en film som fall mig på smaken.

stilis
gav betyget:

Sex and the City - The Movie är en film som handlar om ett gäng tjejer och deras liv om killar, drömmar och karriärer.

Sex and the City - The Movie är en riktig feel good-film, som vem som helst kan se.

Man får sig en hel del skratt under filmens gång.

Skådespelarna ska man inte klaga på, utan de gör sitt bästa hela tiden.

Måste ses!

moacorse
gav betyget:

Helt okej film, rikitgt underhållande för oss modeinsatta tjejor. Ska bli enormt kul att se 2:an som kommer på bio om bara några dagar, den 27.

faantan
gav betyget:

Jag tycker att den här filmen hade en bra handling och att det var både rolig och sorglig. De levde sig bra in i sina roller så att det såg väldigt trovärdigt ut. Jag längtar tills Sex and the City 2 kommer ut!

Saren
gav betyget:

Precis vad jag ville ha i den här filmen.. och lite till. Inte besviken på alla Carries klädbyten heller!

Sweet_Jenny
gav betyget:

Såg denna på DVD och mycket bra Sex and the City standard, som serien. Dem som gillar serien måste och borde se denna film! Slutet var det halvsnabba scener och det hände mycket på liten tid, vilket jag tyckte var lite dåligt, annars mycket bra.

Jag kan inte påstå att den är jätterolig så att man gapskrattar utan jag hade ett leende och små skrattade när jag såg filmen. Den har ju sina sorgliga stunder också som är gripande. Störde mig lite på Charlotte som var lite negativ om giftemål i början och mitten av filmen.

Det har pratats om att det ska bli en andra film, vilket jag ser framemot och vill gärna se den!

PixieSaga
gav betyget:

Denna film var ju bara som ett extra långt avsnitt och ett väldigt tråkigt sådant.

Mer fakta:
Biopremiär: 2008-06-21
Filmpunkten-id: 18312
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Sex and the City 2 (2010)