En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

X-Men Origins: Wolverine

Action:
Science Fiction:
Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,4
(100 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Action:
Science Fiction:
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,4
(100 betyg)

Handling: Logan lever ett mutantliv och söker hämnd på Victor Creed aka Sabertooth för mordet på hans flickvän. Logan går med på Mutant Programmet Vapen X styrt av den yngre William Stryker.

Fakta:
År: 2009
Regissör: Gavin Hood
Originaltitel: X-Men Origins: Wolverine
Ursprungsland: USA, Australien, Kanada
Längd: 01:47
Medverkande:
Hugh Jackman
Liev Schreiber
Ryan Reynolds
Dominic Monaghan
Taylor Kitsch
Danny Huston
Lynn Collins
Daniel Henney
Kevin Durand
Will i Am
Fler personer
Bilder:


Fler bilder


Mest populära recensionerna

PyZo
gav betyget:

Har sett filmen nu två gånger o tycker filmen e riktigt o då menar ja riktigt bra. men däremot så har dom e par tabbar i den, sen tycker ja att dom har slarvat lite med den, dom har ente tänkt igenom somliga saker, typ dom säger en sak men så händer nåt annat, därigenom har de blitt tabbar där med. som sagt, den e grymt bra men tyvärr ett par tabbar i den. tycker det är synd på en sån här bra film, men men inget man kan göra åt. kanske bara jag som e lite petig, men annars en kristallklar film man bara måste se.

Zitrioce
gav betyget:

Filmen är helt okej! Mycket bättre än dom andra.
Jag tror att det ska bli en forsättning eftersom det här var hela början.

Stark 3:a

filmernas härskare
gav betyget:

Att Wolverine har fått sådan uppståndelse är inget annat än oväntat, då han är en av de absolut mest älskade superhjältarna både inom film- och serietidningsvärlden.

Men hans fristående film suger. Logiska luckor överallt, taffliga effekter, ostig intrig, platta karaktärer, saknaden av blod (seriöst, är alla människokroppar uttorkade på blodkroppar, eller?) och det faktum att Deadpool, en annan hyllad (och bättre) serietidningshjälte, fullkomligen slösas bort under hela filmen är bara hjärtlöst.

Var det bara jag som fick känslan av att titta på TV6 när supersorken Hugh Jackman hugger folk dagarna i ända? Som en påkostad fredagsavsnitt av Blade? Hela filmen stank B hela vägen och filmen hade nog fungerat om man satsat mer varmhjärtat på Wolverines dramatiska utveckling, men även här spills det bort för en mer Steven Seagal-doftande handling.

Till slut känns filmen mer som ett tv-spel och jag blev överraskad när jag insåg att den officiella tv-spelsversionen av Wolverine faktiskt var hästlängder mycket bättre än själva filmen (när licensspel i vanliga fall brukar suga hästpung).

Jag vill inte säga att Wolverine är en ren katastrof till actionfilm, men jag hade föredragit att hyra den på DVD med en kompis någon lördagskväll än att titta på en TV6-doftande jättemus med både hämndmotiv och uppenbart datoranimerade dödsklor i storskärm.

Senaste recensionerna

Ajice
gav betyget:

Älskar x-men men den här är lite bättre än de andra filmerna, tycker verkligen Jackman i den här rollen - så het och bra! Gillar hur karaktärerna har fått mer djup och blivit mer levande, Kvalitén i stort är mycket bättre.

Putte05
gav betyget:

Onödig rulle som inte riktigt stämmer överens med hur fortsättningen blev i X - men filmerna.

Dront25
gav betyget:

Åhh, jag gillar den här filmen =). Varför? Det är en bra fråga, för det finns en del, bl.a. det rent ut sagt kassa animationen av Wolverines "vad det nu är", som jag stör mig på och som sänker trovärdighet ett snäpp. Men för övrigt så är ju Hugh Jackman SÅ snygg (ja, han är så snygg) och dessutom en utomordentlig skådespelare. Jag gillar absolut den här filmen bättre än de föregående X-Men filmerna. Hela stämningen på filmen är helt enkelt väldigt cool! I like!

The_Shaolin
gav betyget:

Jag blev glatt överraskad av den här filmen. Jag trodde det bara skulle vara en massa action och explositioner. Men den hade faktiskt väldigt mycket djup och dramatik. Jag blev väldigt gripen av den här filmen och den satt kvar i mig länge.

Måste påpeka att Liev Schreiber äntligen hittade en roll han kunde göra bra. Jag tyckte han var skräp i både Omen och Hitler - The Rise of Evil. Liev Schreiber ska inte göra dramafilmer. Han ska spela badguy asshole i actionfilmer. Snälla Liev Schreiber. Stanna kvar i actiongenran nu! Du är inte dustin hoffman!!

Christiian2
gav betyget:

Riktigt bra och spännande.

starchild
gav betyget:

Jag gillade verkligen filmen, med Wolverins bakgrundshistoria. Varför blev han just Wolverine+

Zitrioce
gav betyget:

Filmen är helt okej! Mycket bättre än dom andra.
Jag tror att det ska bli en forsättning eftersom det här var hela början.

Stark 3:a

Mer fakta:
Biopremiär: 2009-05-01
Filmpunkten-id: 18690
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
X-Men: Days of Future Past (2014)
X-Men: Apocalypse (2016)
Logan (2017)
New Mutants,The (2018)
X-Men: Dark Phoenix (2018)