En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Warlords

Drama:
Krig:
Action:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,7
(10 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Drama:
Krig:
Action:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,7
(10 betyg)

Handling: En storslagen historia om tre blodsbröder och det krig och politiskt kaos som rådde i slutet av Qing dynastin (som varade 1644-1911). På 1860-talet inträffar det vi känner till som Taiping upproret, som ledde till mordet på generalen Ma Xinyi. Blodsbröderna, som naturligtvis stått varandra nära, blir varandras fiender då en vacker kvinna kommer in i deras liv. Filmen är inspirerad av filmatiseringen The Blood Brothers från 1973 som utgår från samma händelse.

Fakta:
År: 2007
Regissör: Peter Chan
Originaltitel: Tau ming chong
Alternativ titel:The Warlords
Ursprungsland: Kina
Längd: 02:07
Medverkande:
Jet Li
Andy Lau
Takeshi Kaneshiro
Xu Jinglei

Senaste recensionerna

andor
gav betyget:

Välregisserad och välspelad film. Jet Li gör inte sin vanliga karaktär vilket kan vara värt att veta innan man börjar se filmen så man inte förväntar sig en klassisk Jet Li-film. Denna film har mer realistiska strider än sagoinspirerade asiatiska filmer.

film_alex
gav betyget:

Kinesisk storfilm - helt klart av det bättre slaget. Gott om action och en bra handling där specieleffekterna inte får överhanden. Synd bara att man förlitar sig på flera försäljningsknep, som t.ex. en riktigt usel och tårdrypande musik för att greppa tag om sin publik. Men å andra sidan så hör sånt till storfilmer så man får vad man förväntar sig... Orkar inte utveckla alla mina tankar, men en sak är iaf säker; den här filmen äger sönder Arn som är svensk motsvarighet 2007.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 19071
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: