En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Tusenbröder 2

Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,6
(11 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,6
(11 betyg)

Handling: Miniserie i fem delar som är en fristående fortsättning på Tusenbröder. Hoffa sitter inne för bankrån. Han försöker hålla kontakten med familjen via dagliga telefonsamtal men det är svårt att inte ryckas med av kåkjargongen och snart umgås Hoffa allt mer med de andra internerna. Hans fru Annelie har det jobbigt som ensam trebarnsmor och tar tacksamt emot stöd från grannen Patrik. När Hoffa inser att hans fru börjat umgås med Patrik blir han svartsjuk. Tillsammans med den karismatiske internen Petter bestämmer han sig för att blåsa fängelsets spelkung på pengar och rymma.

Fakta:
År: 2003
Regissör: Erik Leijonborg
Originaltitel: Tusenbröder 2
Ursprungsland: Sverige
Längd: 05:00
Medverkande:
Ola Rapace
Jakob Eklund
Anja Lundqvist
Magnus Krepper
Bilder:

Copyright Nordisk Film


Mest populära recensionen

Hilts
gav betyget:

Såg den för fem år sedan och blev imponderad. En fängslande och spännande produktion. Jakob Eklund är suverän som psykopaten Petter.

Senaste recensionerna

heroin
gav betyget:

Fortsättning på succéserien "Tusenbröder" och det är upplagt för kalkonvarning?
Nej, faktiskt inte. Alla uppföljare till succéer brukar vara värdelösa men här har man lyckats, mycket tack vare de fantastiska skådespelarna Ola Rapace och Jakob Eklund som gör en enastående rolltolkning av psykopaten "Petter".

I del två av Tusenbröder får man följa "Hoffa" (Ola Rapace) i fängelset. Att filmen till stora delar är inspelad på Hall gör det hela ännu mer trovärdigt och snyggt.
Denna del är lika spännande som ettan och Jakob Eklund borde få en grammis för sin skådespelarinsats här, jag är djupt imponerad.
Missa inte detta!

freddyvonmetal
gav betyget:

vart besviken på denna säsong av tusenbröder

Hilts
gav betyget:

Såg den för fem år sedan och blev imponderad. En fängslande och spännande produktion. Jakob Eklund är suverän som psykopaten Petter.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 21035
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Tusenbröder (2002)
Tusenbröder - Återkomsten (2006)