En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Invention of Lying, The

Komedi:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,8
(25 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Komedi:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,8
(25 betyg)

Handling: En komedi som utspelar sig en värld där någon aldrig sagt en lögn, men världen ändras när en författare inser fördelen med en liten lögn då och då.

Fakta:
År: 2009
Regissör: Ricky Gervais Matthew Robinson
Originaltitel: The Invention of Lying
Ursprungsland: USA
Medverkande:
Tina Fey
Jennifer Garner
Jason Bateman
Jonah Hill
Ricky Gervais
Dreama Walker
Rob Lowe
Patrick Stewart
Jeffrey Tambor
Edward Norton
Philip Seymour Hoffman
Fler personer
Bilder:

Senaste recensionerna

Shining_pearl_
gav betyget:

En riktigt rolig film som bjuder på många komiska situationer. Gillar man komedier som tex "Liar, Liar" gillar man troligtvis denna film också.

movie-king
gav betyget:

mycket speciell film!

Zirgo
gav betyget:

Ricky Gervais har verkligen gått vidare ifrån att ha haft en "bi-roll" i Natt på Museumet-filmerna. I denna filmen spelar han i stor stil karaktären Mark som upptäcker att han kan göra en skillnad för sig själv och andra genom att ljuga i en värld som består av absolut sanning.
För visst kan vi se "sanningen" i den värld som visas fram, men också dom orättvisor som folk i processen inte tar hänsyn till på grund av det tänkandet. Vi får känslan av att samtidigt som världen har fördelar så utesluter det inte dom nackdelar som uppstår.
Men mot slutet så inser han att även om han kan ändra vad folk tror om honom, vad han gör och vad världen är, så ändrar det inte att människorna fortfarande är insnöade i samma beteenden, vanor och mönster som dom hade förr.
I och med detta så tappar filmen lite av den farten den hade från början och kan nog upplevas som lite seg, kanske lite förutsägande med. Men jag vill nog ändå uppfordra folk att se filmen om dom får tillfälle till det.
En svag trea i betyg.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 21115
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: