En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Legenden om ugglornas rike

Fantasy:
Äventyr :
Medlemmarnas medelbetyg: 3,7
(23 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Fantasy:
Äventyr :
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,7
(23 betyg)

Handling: Soren, en ung tornuggla, blir kidnappad av ugglorna från St. Aggie's. St Aggie's är till det yttre ett barnhem, men egentligen sysslar de med att hjärntvätta unga ugglor för att de ska bli krigare. Soren och hans nya vänner flyr till en ö som heter Ga'Hoole, där de ansluter sig till de visa och nobla ugglorna som bor där. Tillsammans ska de bekämpa de elaka ugglorna från St. Aggie's...

Baserad på Kathryn Laskys roman Guardians of Ga'Hoole.

Fakta:
År: 2010
Regissör: Zack Snyder
Originaltitel: Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
Ursprungsland: USA, Australien
Längd: 01:37
Medverkande:
Hugh Jackman
Hugo Weaving
Ryan Kwanten
Emilie de Ravin
Jim Sturgess
David Wenham
Rachael Taylor
Helen Mirren
Geoffrey Rush
Jay Laga'aia
Fler personer
Bilder:

Copyright Warner Bros.
Fler bilder

Senaste recensionerna

Skumbjörn
gav betyget:

4++ verkligen en underbart vacker film med en ordinär handling och inget man någonsin sett eller hört innan en egen film helt enkelt och det är filmer som går hem hos mig en egen berättelse inget som är blandat av sådant man redan kände till! Första gången jag sett en film överhuvudtaget som är baserad på ugglor more to the people!!

movie-king
gav betyget:

super bra animerad film! bästa animerade film 2010 utan tvekan

Hook
gav betyget:

Coola ugglor Kick Ass... i s-l-o-w motion

Soren och hans syskon lever ett lyckligt liv i sin håla med sina föräldrar. Den unga uggle hannen Soren underhåller sin lilla syster med de mäktiga legenderna om väktarugglorna från G'Hoole. Som med sina stridsklor bekämpar den onda kungen Järnnäbb. Soren och hans motsatta bror blir en kväll kidnappade till att blir del av Järnnäbbs nya armé. Soren lyckas fly och hamnar snar i ett flygande äventyr att hitta väktarna och skapa fred ännu en gång i ugglornas rike.

Storyn är klockren och mycket typiskt lagt som ett fantasi äventyr av den klass. Men de klassiska karaktärerna och upplägget för ett mättande action äventyr med hjärta och mod som huvudtema. Karaktärerna är så typiska att de knappt behöver någon form utav presentation eller betydelse för storyn i helhet. "Legenden om Ugglorna Rike" är enormt snygg välpolerad film och har bra action humor och lite lite romans i den.

Jag själv såg den med lite tvivel att det skulle vara bra. Hade mer en bild av gulliga ugglor som snackar igenom hela filmen. Lyckligtvis så hade jag fel och all slow-motion fungerar faktiskt i form av alla action-scener så kan de både vara för komiska syften eller helt enkelt fatta vad som hände, eftersom vi alla vet att ugglor är snabba satar. Regissören Zack Snyders första långfilm som är helt animerad är både förvånansvärt bättre och mer medryckande än tidigare episka animerade äventyr. Den här filmen är för alla som gillar sann fantasi både liten som stor i alla åldrar. Jag ser fram emot fler delar av denna serie för det här är bra underhållning som sällan får den uppmärksamhet som den förtjänar.

story: 3
skådespelare (eng röster): 4+
regi: 4

helhet: 4

försvarsverk
gav betyget:

Tokvackert animerad film. Enkel och rättfram. Ändå lyckas den dra på sig hål i historien. Varför är de onda ugglorna onda? Undrar jag. Det borde vara en självklarhet att berätta det. Utan en riktig förklaring där tappar filmen rejält.

Mer fakta:
Biopremiär: 2010-10-22
Filmpunkten-id: 21194
Filmen är animerad
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: