En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Jonah Hex

Western:
Action:
Drama:
Fantasy:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,1
(15 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Western:
Action:
Drama:
Fantasy:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,1
(15 betyg)

Handling: I den vilda västern är en ärrad prisjägare på jakt efter en voodooutövare som vill rensa södra delen av USA genom att återuppväcka de döda...

Fakta:
År: 2010
Regissör: Jimmy Hayward
Originaltitel: Jonah Hex
Ursprungsland: USA
Längd: 01:21
Medverkande:
Josh Brolin
Megan Fox
John Malkovich
Will Arnett
Michael Shannon
Michael Fassbender
Brandi Coleman
Fler personer
Bilder:

Copyright Warner Bros.

Senaste recensionerna

Milla86
gav betyget:

Halvbra västernfilm med övernaturlig inslag. Det bästa med filmen var att den inte var så lång!

Jonah Hex ser väldigt otäck ut med sitt brända ansikte. Han har knappt någon förmåga kvar att känna några känslor och emellanåt väcker han upp människor från det döda.

En typisk vilda västernhistoria utan några större överraskningar. Knappt sevärd.

tinytom
gav betyget:

Urusel soppa som inte ger nåt.Inte ens underhållning för stunden.Undvik!!

Hook
gav betyget:

Bättre än "Wild Wild West"

Jonah Hex få en nära döden-upplevelse när han blir lämnad att dö utanför sitt nedbrända hus. Han blir dock driven tillbaka til liv med hjälp av ursprungs befolkningen. Jonah börjar sin jakt på mannen som mördat hans familj, bara för att få reda på att han redan är död. Hex börjar då vandra runt i vild marken som prisjägare. Hans nära döden upplevelse gav honom gåvan att kommunicera med de döda. Han gräver då upp sin polares grav för att få veta sanning om sin ärkefiendes riktiga död.

Baserad på serietidningen med samma namn gör Josh Brolin ( ett bra försök som den inbiten och hatiska Jonah Hex som bara ha en levande person att leva för, den prostituerade Lilah (spelad av Megan Fox) det finns ingen kemi mellan karaktärerna och det känns genom hela filmen att bitar har plockats bort för att göra filmen kortare eller passera censuren bättre.

John Malkovich gör sin roll som skurk som i alla andra filmer han varit med i. Michael Fassbender gör sin roll obetydlig och filmens klimax är bara lamt utförd. Josh Brolin har en charm men den finns bara vissa stunder. Dock allt detta visas till snygg design och specialeffekter som imponerar. Om man skall jämföra med andra action-western så är Jonah Hex en av de bättre. Bättre än Will Smiths "Wild Wild West" och i samma anda som Jackie Chans "Shanghai Noon" samt ett liten ryckning till spelet "Red Dead Redemption".

Jag gillar den här filmen och rekomendrar att man ser den med en nypa salt, den kanske inte är den bästa action filmen men det är i san western anda och har en stil som få serietidningsböcker får ta del av. Regin kan ifrågasättas och skådespeleriet är i särklass mediokra.

Story: 2
Skådespelare: 3-
regi: 2-

helhet: 3-

Skumbjörn
gav betyget:

okej film, lite långtråkig men funkar att se en gång

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 21945
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: