En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Vargarnas natt

Fantasy:
Rysare:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,6
(9 betyg)
Sätt ditt betyg:

Vargarnas natt Köp filmen på Discshop
Fantasy:
Rysare:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,6
(9 betyg)

Handling: Låt oss berätta en saga för dig. Men den är absolut barnförbjuden! Det är sagan om Rosaleen som har röd luva, och om en varg som hellre vill sätta tänderna i en oskuld än någon gammal, skraltig farmor.

Efter att flickan blivit vittne till hur hennes syster slits i stycken av en varg beger hon sig till sin farmor som bor djupt, djupt inne i skogen. Med sig på färden har hon fått två råd. A: Lita aldrig på män med ihopväxta ögonbryn! B: Lämna aldrig stigen!

På vägen möter hon en ung jägare som hon slår följe med. Han är så charmig, ståtlig och vänlig att hon inte tar notis om en sak... hans ihopväxta ögonbryn!

Fakta:
År: 1984
Regissör: Neil Jordan
Originaltitel: The Company of Wolves
Ursprungsland: Storbritannien
Längd: 01:35
Ingår i tema: Varulvar

Medverkande:
Angela Lansbury
David Warner
Graham Crowden
Brian Glover
Kathryn Pogson
Stephen Rea
Tusse Silberg
Micha Bergese
Sarah Patterson
Georgia Slowe
Susan Porrett
Shane Johnstone
Dawn Archibald
Richard Morant
Fler personer
Bilder:

Copyright Carlton International Media

Senaste recensionerna

Robert_Eriksson
gav betyget:

En ganska löjlig och jobbig film, inspirerad av den klassiska sagan om Rödluvan. Många duktiga skådespelare, men det hjälper inte när filmen är så dålig.

wildpalm
gav betyget:

Annorlunda varulvsfilm med tydliga signaler till "Rödluvan och vargen". Vackert gjord och lite bisarr. Ingen favorit, men den är värd att se. Stark tvåa!

Björn
gav betyget:

Det här är en väldigt speciell varulvs film, mest därför att dom använder folktrons varulvar istället för hollywood varulven. Filmen handlar om en flicka vars syster nyligen har blivit ihjälbiten utav vargar och eftersom hennes mormor har det så ensamt i sin stuga, så hon sover över hos henne. Hennes mormor berättar för henne det är inte de vargarna som har päls på utsidan som är farligast, utan dom som inte ser ut som vargar och har päls på insidan och hon varnar henne för män som har ihopväxta ögonbryn och säger åt henne att aldrig lämna stigen ifall hon går ute i skogen. En dag, när hon ska gå till mormor med lite mat så möter hon en stilig och charmig jägare och han gör sånt intryck på henne att hon inte ens märker att han hans ögonbryn är ihopväxta. Det här är en film med rätt mycket symbolik och liknelser och det hela har tagit en del inspiration ifrån rödluvan och vargen. Det enda jag har att anmärka på att filmen kan vara lite "underlig" vid vissa tillfällen utav filmen.

Mer fakta:
Biopremiär: 1984-02-21
Filmpunkten-id: 2321
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: