En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Madagaskar 3

Äventyr :
Komedi:
Barn/Familj:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,8
(12 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Äventyr :
Komedi:
Barn/Familj:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,8
(12 betyg)

Handling: Efter att han i det senaste äventyret flytt till Afrika, längtar nu lejonet Alex hem till sitt älskade Central Park Zoo i New York. Efter lite övertalning går hans trogna djurparksvänner zebran Marty, flodhästen Gloria och giraffen Melman med på att hjälpa Alex att återvända. Med på resan följer även kung Julien, Maurice och förstås pingvinerna. Deras livs äventyr tar dem genom Europa där de hittar den perfekta täckmantel, en cirkus, vilken de tillsammans med en rad förtjusande nya vänner vänder upp-och-ned på, i äkta Madagaskar-stil...

Fakta:
År: 2012
Regissör: Eric Darnell Tom McGrath Conrad Vernon
Originaltitel: Madagascar 3: Europe's Most Wanted
Ursprungsland: USA
Ingår i tema: Apor

Kattdjur

Medverkande:
Ben Stiller
Chris Rock
David Schwimmer
Jada Pinkett Smith
Sacha Baron Cohen
Cedric the Entertainer
Andy Richter
Frances McDormand
Bryan Cranston
Martin Short
Jessica Chastain
Paz Vega
Fler personer
Bilder:

Copyright Paramount Pictures

Senaste recensionerna

Hook
gav betyget:

Alex har hemlängtan och beger sig tillsammans med sina vänner till Europa. Där träffar de polisen och tjuvjägaren DuBois som vill ha Alex lejon huvud i sin samling. Alex, Marty, Melman och Gloria går med en cirkus för att kunna komma tillbaka till Zoo:t i New York City. Men på vägen inser de att de redan hittat hem, men är det försent då DuBois jagar dem till världens ände.

Familjekärt och helt underbar humor blandas med cikus konster och animation som verkligen passar in. Röst skådespelet av Ben Stiller, Chris Rock Jada Pinklett-Smith och Frances McDormand som DuBois är alla värdiga sina roller. Design och musik gör att man inte fattar att det är samma gäng som gjorde Madagaskar 2.

Humorn har blivit bättre och man kan se lite mer karaktärsutveckling mellan djurvännerna. Gloria och Melman är mer som ett romantiskt par som försöker hitta och förstå varandras kännslor. Medan Alex är den drivande ledaren som försvann i Madagaska 2. Marty är gruppen humor och i det här fallet gruppens clown. Övriga nya roller är också utforskade med intressanta bakgrunder till deras olyckliga situation men som utvecklas tillsammans med Alex och de andra.

Filmen följer sin naturliga kurva, inget är så förutsigbart som ett klassikt animerat äventyr om djur som vill hitta hem det ända som för upp betyget till en svag trea är skurken DuBois och designen av själva cirkusen. För regin står det tre olika begåvningar som verkligen gjort intryck i tredje filmen som började bra men blev ett fiasko i andra delen, tredje gången gillt? Som det heter alla förtjänar en andra chans.

story: 2+
skådespelare (röster): 3-
regi: 3

helhet: 3-

Mer fakta:
Biopremiär: 2012-08-01
Filmpunkten-id: 24390
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Madagaskar (2005)
Madagaskar 2 (2008)