En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

World's End, The

Komedi:
Fantasy:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,7
(11 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Komedi:
Fantasy:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,7
(11 betyg)

Handling: Tjugo år efter ett försök till en episk pubrunda, återförenas fem barndomsvänner när en av dem blir fast besluten att ge sig på maratondrickandet igen.

De övertalas till att iscensätta ett extranummer av kompisen Gary King, en 40-årig ​​man som ännu håller fast vid tonåren. Han drar med sina motvilliga kompisar till sin hemstad och försöker återigen att hitta den mytomspunna puben, The World's End.

När de försöker förena det förflutna och nutiden, inser att de den verkliga kampen handlar om framtiden, inte bara deras, utan hela mänsklighetens. Att hitta The World's End är det minsta av deras bekymmer.

Del tre i Edgar Wrights "The Blood and Ice Cream Trilogy", eller Cornetto Trilogy också kallad (Shaun of the Dead, Hot Fuzz och The World's End), med Simon Pegg och Nick Frost

Fakta:
År: 2013
Regissör: Edgar Wright
Originaltitel: The World's End
Ursprungsland: Storbritannien
Längd: 01:49
Medverkande:
Simon Pegg
Nick Frost
Rosamund Pike
Martin Freeman
Paddy Considine
Eddie Marsan
Julian Seager
Fler personer
Bilder:

Copyright Universal Pictures

Senaste recensionerna

svartkomikern
gav betyget:

Nästan som försök till en uppföljare av Shaun of the dead? Men denna är mycket sämre. Underhållningsnivån är avsevärt lägre, det är intressantare med zombies, grundstoryn är mindre givande och karaktärerna är sämre. Det som håller är huvudpersonen som inte fixar att växa upp och lever under tanken att barrundan måste slutföras för att han ska komma vidare. Det är ett bra koncept i alla fall.

Den här filmen påminde även om Frequently Asked Questions About Time Travel! Verkar vara en brittisk grej att köra en film i barmiljö/tema och sedan låta den spåra ur i nån sorts sci-fi. Det känns inte så originellt. Humorn brukar dock alltid finnas närvarande.

Borr
gav betyget:

Funkade bra första halvan. Sedan spårade filmen tyvärr ut alltför mycket för min smak.

Mer fakta:
Biopremiär: 2013-10-09
Filmpunkten-id: 25136
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Shaun of the Dead (2004)
Hot Fuzz (2007)