En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

En värsting till coach

Komedi:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,7
(32 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Komedi:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,7
(32 betyg)

Handling: Eddie Franklin är en riktigt stor supporter av New Yorks stolthet, New York Knicks. Hon kommer på varenda match tillsammans med hennes väninnor, med en aning skrikig och annorlunda stil. En match får hon chansen att uppträda i ett pausuppträde och hon vinner. Den nya ägaren vill se mer fart på basketlaget som ligger illa till i tabellen. Därför anställer hon nu Eddie som coach. Detta kommer som en chock för laget, men fansen älskar henne. Även resultaten börjar ändra sig och nu kan väl allt bara bli bättre? Eller?

Fakta:
År: 1996
Regissör: Steve Rash
Originaltitel: Eddie
Ursprungsland: USA
Medverkande:
Whoopi Goldberg
Frank Langella
Dennis Farina
Richard Jenkins
Lisa Ann Walter
John Benjamin Hickey
Troy Beyer
John Salley
Rick Fox
Malik Sealy
Mark Jackson
Dwayne Schintzius
Greg Ostertag
Vernel Singleton
Fler personer

Senaste recensionerna

a_queer_star
gav betyget:

En bra film, gillar mycket, får en 4:a

rush
gav betyget:

den självklara filmen, man får sig några skratt men mer än så är de inte. man har sett de förrut och man vet hur de slutar.

die_hard
gav betyget:

roligt woppi men aa helt okej

Life_is_so_blue
gav betyget:

En relativit medelfilm, såg den senast igår.
Den var sådär då med, går an att se på om man ska se på något.
Kan rekomenderas.

Julskinkan
gav betyget:

Skitgrym! En film som alla bara måste se! Kan bli lite löjlig ibland men det är skitsamma!

NHL
gav betyget:

Manuset är nästan infernaliskt dumt, men det kan man leva med. Whoopi e rapp i käften som vanligt, men mycket mer än så är det inte.

Olofsson
gav betyget:

Denna filmen är faktiskt en av mina favoritfilmer. Det kanske beror på att man känner igen väldigt mycket från då man var i New York, men filmen har ett väldigt skönt manus. Nåväl, filmen utspelas som sagt i New York. I Madison Square Garden spelar basketlaget New York Knicks, ett lag som inte har någon lagkänsla alls. Laget ligger sist i tabellen och det kan inte gå sämre. De har faktiskt förlorat 19 raka matcher. Eddie (Goldberg) är en fanatiker av laget som har följt laget sedan barnsben och missar inte en match i The Garden. Varje match är det tre stycken i publiken som blir utlottade. Dessa tre får kasta ett straffkast och vinnaren får sitta med i laget resten av matchen. Eddie lyckas med denna bedrift och blir en stor publikattraktion. Den inpopuläre baskettränaren säger upp sig och den nye ägaren; Buffalo Bill, utnämner Eddie till coach. Men hur ska detta gå? Eddie har bara tränat småbarn i ghettodelarna av New York. Men hon sätter sig så småningom i respekt då hon lyckas svetsa samman laget. Hon bänkar lagets stora stjärna Stacy Patton och detta blir alltså en injektion. Dock sprider ägaren onda planer då han vill sälja laget till Buffalo. Men Eddie gör en stor show av detta och lyckas få alla i publiken mot ägaren som slut ändrar sig. Dessutom kommer the Knicks till slutspel då de vinner sista matchen i grundserien mot Charlotte, ett lag där den gamle Knickstränaren tagit över. En mycket rolig och bra film som verkligen visar hur New York är som sportstad. Givetvis komisk osv, men det är ett måste.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 326
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: