En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Dead Zone, The

Thriller:
Rysare:
Drama:
Science Fiction:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,3
(37 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Thriller:
Rysare:
Drama:
Science Fiction:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,3
(37 betyg)

Handling: Den unge läraren Johnny Smith (Walken) råkar ut för en bilolycka. Han blir liggande i koma i fem år. När han återkommer till verkligheten märker han att han ser visioner av kommande händelser. En dag möter han politikern Greg Stillson (Sheen) och ser i framtiden hur denne man, efter att han blivit president av USA, inleder ett tredje världskrig...

Baserad på romanen av Stephen King.

Fakta:
År: 1983
Regissör: David Cronenberg
Originaltitel: The Dead Zone
Ursprungsland: USA
Längd: 01:43
Ingår i tema: Stephen King

Medverkande:
Christopher Walken
Brooke Adams
Tom Skerritt
Herbert Lom
Anthony Zerbe
Colleen Dewhurst
Martin Sheen
Nicholas Campbell
Sean Sullivan
Jackie Burroughs
Géza Kovács
Roberta Weiss
Simon Craig
Peter Dvorsky
Julie-Ann Heathwood
Fler personer
Bilder:

Copyright Paramount Pictures
Fler bilder


Mest populära recensionerna

Mackie
gav betyget:

Lågmäld och en ganska speciell film. Uppskattas säkerligen inte av alla. Ville länge sätta en fyra men filmen är lite för "sömnig" för att verkligen förtjäna det. Jag tycker dock den där minimalismen på olika nivåer som präglar många av Cronenbergs verk gör filmen särskilt trevlig att titta på, t.ex. den sparsmakade men ljuva musiken, den tillbakadragne huvudpersonen, och dialogerna. Filmen har massviss med atmosfär och stämning, men det gäller att hitta till dem. Filmen får en mycket stark trea. Hade de blandat den lågmälda, tungdrivna stämningen med lite mer fart så att det blev mer kontraster, hade det burit upp för en självklar fyra. Annars finns det inget att klaga på, skådespelarna är solida i sina roller och slutet är väldigt bra. Minimalistiskt och enkelt är det, men det känns så rätt för filmen.

carlstrom
gav betyget:

Cronenbergs film baserad på Kings bok är riktigt bra. Dessutom har han väldigt bra skådespelare till sin nytta, där av en utav mina personliga favoriter Martin Sheen i en ganska lite roll. Och för övrigt borde Walken hålla sig till intressantare roller som i "The Dead Zone" och inte larva runt i massa skit.

Xenomorph
gav betyget:

Cronenberg och King kan ju inte bara misslyckas. Om dessutom Martin Sheen är med så vore det ett under om detta inte var sevärt. Det kanske inte är det bästa eller mest skrämmande man sett, men den är intressant och ska tydligen vara väldigt likt Kings bok.

Senaste recensionerna

Borr
gav betyget:

En mycket bra psykologisk thriller.

Savannah
gav betyget:

Älska! Denna film har speciella kvaliteter och är högst sevärd. Endast de som inte klarar av 80-talstempo (dvs. utan epilepsiframkallande klippteknik) bör undvika detta lilla King&Cronenberg-mästerverk.

Frida_OSX
gav betyget:

Bra film av Cronenbergs som baserats på Kings bok.
Det är en spännande film där man inte riktigt vet vad som ska hända. Christopher Walken gör alltid bra ifrån sig och detta är inget undantag.
Klar en sevärd film för alla.

Filmälskarn
gav betyget:

Jag gillar den här filmen.

Hilts
gav betyget:

Bra film med en medryckande intrig och proffesionellt skådespeleri från Sheen och Walken.
Den får en stark trea i betyg.

Laidan
gav betyget:

Usch vad rädd jag blir när jag ser att denna har fått så högt betyg, jag tycker nämligen att detta var bland det sämsta jag någonsin sett.

Tycker hela filmen bara känns dyster och dödstråkig. Allting ser fruktansvärt dåligt ut och skådespelarna känns som hämtade från dagis.. usch..

Horror Forever
gav betyget:

Enligt mig är detta en typisk ganska tråkig men ändå lyckad 80-tals-skräckfilm...

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 3571
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: