En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Galaxy Quest

Komedi:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,2
(37 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Komedi:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,2
(37 betyg)

Handling: Peter, Tawny och Dr. Lazarus är tre karaktärer som medverkade i en populär rymd tv-serie för 20 år sedan. Plötsligt en dag blir de "uppstrålade" till ett rymdskepp. Det visar sig att dessa aliens har tolkat tv på jorden som fakta. De tvingas nu ut på ett riktigt krig i rymden för att rädda universum, på riktigt...

Fakta:
År: 1999
Regissör: Dean Parisot
Originaltitel: Galaxy Quest
Ursprungsland: USA
Längd: 01:42
Ingår i tema: Tidsresor

Utomjordingar

Medverkande:
Tim Allen
Sigourney Weaver
Alan Rickman
Tony Shalhoub
Sam Rockwell
Daryl Mitchell
Enrico Colantoni
Robin Sachs
Patrick Breen
Missi Pyle
Jed Rees
Justin Long
Jeremy Howard
Kaitlin Cullum
Fler personer

Senaste recensionerna

andor
gav betyget:

Halv parodi på Star Trek. Hyggliga efekter.

starchild
gav betyget:

En helt underbar hyllning till Star Trekuniversumet. Tim Allen spelar en sliten hjältekapten och Alan Rickman är bara så bra som den seriöse Schakespearetolkaren som hamnat i alienfacket:)

carlstrom
gav betyget:

Trevlig, skön och underhållande film. Passar som handen i handsken när du är ute efter något lätt och menlöst. Hela idén är rätt simpel, men det utförs på ett väldigt rakt och enkelt sätt, vilket räddar det hela. Produktionen i sig är också bra, inga större klaffar, många välkända ansikten och schyssta kostymer. Skulle fungera perfekt en söndag efter någon liter för mycket öl då du vill sätta hjärnan på "paus" och slänga bort en onödig och plågsam bit av ditt liv. Svag trea, filmen vet att den inte är något mästerverk och tar inga onödiga risker vilket gör den väldigt lätt att köpa och följa med i, men det blir heller aldrig riktigt intressant eller speciellt bra.

svartkomikern
gav betyget:

Rätt bra manus faktiskt

Audrey T
gav betyget:

Kul film om några skådespelare i en serie liknande StarTrek som träffar på riktiga rymdvarelser vilka tror att allt i serien är sant. De behöver hjälp från en ond varelse som vill förgöra dem och söker upp "kaptenen" från serien. Filmen blir aldrig töntig utan fungerar faktiskt riktigt bra. Tim Allen är inte min favorit men här är han utmärkt i rollen som kaptenen. Rymdvarelserna är väldigt gulliga!

Sky_Pirate
gav betyget:

Rolig, men lite seg mot slutet. Alan Rickman är bäst.

Therold
gav betyget:

Bra skådespelare som spelar skådisar i en SF-serie. Trost bemanning och hyfsat manus lyfter inte regin särskilt. Blir lätt en smula löjligt då jag egentligen skulle vilja ha lite mer substans/tyngd. Visst driver de med Star Trek på ett eller annat sätt, men egentligen förlorar filmen mycket på att göra denna vinkling lite väl för uppenbar. Kontentan: Filmen skulle behöva ha lite mer att komma med. Komedi, så blev den klassad - men det saknas faktiskt anledningar till att just skratta. Hade kunnat bli en pärla.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 360
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: