En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Legally Blonde

Komedi:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,7
(232 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Komedi:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,7
(232 betyg)

Handling: Elle Woods är en ung kvinna med ett hjärta (och hår!) av guld. När hennes älskade Warner gör slut och förlovar sig med den hemska Vivian Kensington, tar Elle saken i egna händer och söker till juristlinjen på Harvard, där Warner studerar.

Fakta:
År: 2001
Regissör: Robert Luketic
Originaltitel: Legally Blonde
Ursprungsland: USA
Längd: 01:36
Medverkande:
Reese Witherspoon
Luke Wilson
Selma Blair
Matthew Davis
Victor Garber
Jennifer Coolidge
Holland Taylor
Ali Larter
Jessica Cauffiel
Alanna Ubach
Oz Perkins
Linda Cardellini
Bruce Thomas
Meredith Scott Lynn
Fler personer

Mest populära recensionerna

MaliciousDelight
gav betyget:

Den här filmen är en typisk tjejfilm.
Den är ganska dålig, men skön att titta på ifall man inte har något bättre för sig.

Sophie
gav betyget:

Reese Witherspoon förlorar sin kärlek och tacklar Harvard i sann feministisk kämpaglöd för att visa att kvinnor kan. Detta är konceptet i Legally Blonde, och jag förstår absolut avsikten - nämligen kvinnor kan. Dock får filmen mycket av sin humor från det faktum att kvinnor INTE ALLS kan - i varje fall inte lika bra som män. Elle möts av samma skepticism vart hon än går - till och med hennes mor påminner henne om hennes tid som underklädesmodell och frågar varför hon vill kasta bort allt det. Det är inte roligt och till slut blir jag rentav mordisk till sinnet.

Allteftersom historien fortlöper växlar Elle spår och börjar tråna efter en professors unge skyddsling, spelad av Luke Wilson. Och samtidigt som jag medger att Warner/Warren (han är så blek och själlös att jag inte minns vad karln heter) inte var mycket att sakna, är inte Wilson det heller. Han är en megafjant som aldrig vågar höja rösten och ta parti för det han vet är rätt - förrän i slutet då han backas upp av en kvinna dömd för mord.

Filmen är VÄLDIGT förutsägbar, men det gör inte så mycket. Det som stör mig är att filmen ger mycket dubbla budskap om saker och ting. Ena sekunden är Elle väldigt ambitiös och professionell, och i nästa reduceras hon återigen till en dum blondin. Det är ojämnt, frustrerande och föga intelligent. Slutet i sig är nästan för perfekt för att vara trovärdigt.
"Oh my God, the bend and snap works every time."

djerryg
gav betyget:

En film som är en i mängden av storyn om misslyckade personer som sedan lyckas och blir uppskattade till sist. Den här filmen är kantad av dåliga skådspelarinsatser också. Men emellanåt är filmen riktigt bra men det är väldigt sällan.

Senaste recensionerna

Emiam
gav betyget:

3/5
Klart en charmig komedi med en Witherspoon som låter och ser ut som en lite "korkad" blondin-bimbo, men faktiskt är smart.

losdrivaren
gav betyget:

Bra Vampyr rulle! Mycket skön vampyr vampyr jägare på korståg

Borr
gav betyget:

Ganska bra film, men den är kanske något orimlig. Tycker att den var lagom lång och handlingen gick framåt utan större avbrott.

Linniz
gav betyget:

Handling: +
Oförutsägbar: -
Regi: Robert Luketic -
Skådespelare: Reese Witherspoon +
Unik: -

IWantItThatWay
gav betyget:

En jätterolig tjejfilm som är supercharmig! Reese Witherspoon gör sin karaktär som Elle Woods superbra, hon har en jättehärlig personlighet och hon är så smart i domstolen! en stark 4a!

Dolphingirl
gav betyget:

Reese är bra i denna film

martin88
gav betyget:

En väldigt ojämn film. Stundtals ganska charmig och rolig men långa stunder väldigt löjlig, tråkig och överdriven.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 368
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Legally Blonde 2 (2003)
Legally Blondes 3 (2009)