En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Song for a Raggy Boy

Medlemmarnas medelbetyg: 3,9
(7 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,9
(7 betyg)

Handling: Efter att under tre år ha kämpat i det spanska inbördeskriget, återvänder William Franklin till Irland, där han får anställning på St. Judes Reformatory School för pojkar. Flertalet elever kan varken läsa eller skriva, och det katolska broderskap som driver skolan uppfattar dem som en samling missanpassade syndare som ska tuktas till frälsning. Franklin däremot tror på potentialen hos den enskilde eleven, och tillsammans med den begåvade och unge Liam Mercier tar han upp kampen mot analfabetismen och våldet. Han introducerar en undervisning som bygger på tillit och inlevelse, och träder emellan när hans katolska kollegor bestraffar pojkarna. Med tiden utvecklar sig det hela till en öppen konflikt mellan det katolska broderskapet och Franklin, och konsekvenserna blir ödesdigra...

Fakta:
År: 2003
Regissör: Aisling Walsh
Originaltitel: Song for a Raggy Boy
Ursprungsland: Irland, Storbritannien, Danmark, Spanien
Medverkande:
Aidan Quinn
Iain Glen
Dudley Sutton
Marc Warren
Claus Bue
Alan Devlin
Stuart Graham
John Travers
Chris Newman
Simone Bendix
Fler personer

Senaste recensionerna

Dront25
gav betyget:

Nästan för bra spelat. Det är obehagligt hur verklig filmen känns men den är för övrigt väldigt bra. Inget för den känslige.

Shining_pearl_
gav betyget:

En gripande, hemsk och ganska intressant film. Några scener var så grymma att det gjorde ont, men emellanåt kändes filmen lite lam. Påminner om "Döda poeters sällskap", även om den är bättre. Mitt betyg blir en stark trea.

Robert_Eriksson
gav betyget:

En intressant, gripande och mycket sevärd film, med bra skådespelarinsatser. Innehåller några väldigt starka och obehagliga scener. Gillar man den här bör man även se "Döda poeters sällskap" och "Magdalena systrarna".

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 3903
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: